fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Claas Torion: van vier naar zes cilinders

Claas koopt de wielladers in bij Liebherr, maar zet ze wel helemaal om naar landbouw-uitvoering, onder meer met echte landbouwbanden en meer hydrauliekfuncties.

De middelgrote Torion-wielladers van Claas gaan naar emissiefase IV en krijgen nieuwe motortechniek aan boord.

Claas noemt het de middelgrote modellen van de wielladers, de drie typen Torion 1511 (weegt 14,3 ton), Torion 1410 (13,9 ton) en de Torion 1177 (12,6). Met de overgang naar de strengere emissiefase IV, vindt er een motorwissel plaats voor het grootste model, de Torion 1511. Dit model had eerst een 4,5 liter Deere Power Systems (DPS, John Deere) viercilinder motor, en krijgt nu een 6,8 liter DPS-motor met een vermogen van 188 pk. De andere houden de 4,5 liter DPS-motor waarbij alleen de Torion 1410 ietsje meer vermogen krijgt en uitkomt op 163 pk.

Het grootste middenmodel, de Torion 1511, krijgt nu een zes- in plaats van een viercilinder van DPS.

Het grootste middenmodel, de Torion 1511, krijgt nu een zes- in plaats van een viercilinder van DPS.

Meer automatiek

Om aan emissiefase IV te kunnen voldoen, hebben alle drie de nodige emissietechniek aan boord: een diesel-partikel-filter (DPF), een diesel-oxydatie-filter (DOC) en een SCR-katalysator (met adblue) en gekoelde uitlaatgasrecirculatie.

Volgens Claas kunnen de nieuwe Torions tot 20 procent meer aan gewicht tillen dankzij een iets gewijzigde constructie van de giek én dikkere cilinders. Onder de naam ‘smart-loading’ komt Claas met een systeem waarmee je via één knopdruk de giek en bak automatisch in de juiste stand kan zetten, zowel boven- als onderin. Tegelijk met de opgaande emissiefase wijzigde Claas kleine details in de cabine. Zo zijn de ruitenwissers iets aangepast, zijn er sterkere LED-werklampen aan de cabine mogelijk.

In de cabine verandere enkele details, zoals ruitenwissers met een groter wisveld. ook krijgen de wielladers meer automatiek aan boord, zoals het Claas 'Smart-Loading'

In de cabine verandere enkele details, zoals ruitenwissers met een groter wisveld. ook krijgen de wielladers meer automatiek aan boord, zoals het Claas ‘Smart-Loading’

Gerelateerde tags: , , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Terex TL120-wiellader is simpel en degelijk, maar krappe cabine

TREKKER neemt een TL120-wiellader op de korrel. We vertellen je over de uitvoeringen en waarop te letten bij aanschaf van een...
Afbeelding artikel

Kleine Kaweco-shovel KW25-27 Farmer oogt fors

De Kaweco-shovel KW25-27 Farmer oogt fors en is langgerekt, met 354 centimeter van snelwissel tot achterbumper. Een impressie.
Afbeelding artikel

Manitou-miniverreiker versus Manitou-minishovel: verschillen én overeenkomsten

Miniverreiker versus minishovel is eigenlijk appels met peren vergelijken. Toch hebben beide Manitou's verrassend veel overeenkomsten.
Beheer
WP Admin