fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Pöttinger bouwt vierde fabriek

Op de laatste dag van april ging in St. Georgen (Oostenrijk) de schop in de grond voor de vierde productielocatie van werktuigenbouwer Pöttinger.

De fabriek komt op 5 kilometer afstand van het hoofdkantoor van de groep in Grieskirchen. Over ruim een jaar moet de bouw van het pand (kosten: € 25 miljoen) voltooid zijn. Dan staat er een montagehal met een vloeroppervlak van 6.300.

Pöttinger gaat in zijn vierde vestiging de Impress-rondebalenpersen in elkaar zetten, en de grote Top-zwadharken met middenafleg. Begin zomer 2021 is het begin van de productie gepland.

In het bijzijn van de eigenaren Heinz en Klaus Pöttinger, gaven de bedrijfsleiders officieel het startsein voor de bouwwerkzaamheden. - Foto's: Pöttinger

In het bijzijn van de eigenaren Heinz en Klaus Pöttinger, gaven de bedrijfsleiders officieel het startsein voor de bouwwerkzaamheden. – Foto’s: Pöttinger

Uitbreiding

De reden voor deze stap is de groeiende vraag naar steeds grotere landbouwmachines. Voor een verdere uitbreiding van het hoofdkantoor ontbreekt de ruimte. Bovendien wordt de huur van de externe montagehal bij derden in Grieskirchen niet verlengd. Rond de nieuwbouw in St. Georgen is uitbreiding op termijn wel mogelijk.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Pöttinger levert nieuwe serie Boss 3000-opraapwagens

Pöttinger introduceert een nieuwe serie Boss 3000-opraapwagens. Deze serie vervangt de Euroboss-opraapwagens.
Afbeelding artikel

Pöttinger introduceert Boss 3000 Master-opraapwagen

De Pöttinger Boss 3000-opraapwagen is bedoeld voor kleinere bedrijven. Het Pöttinger Evomatic-systeem vergt volgens de fabrikant minder onderhoud.
Afbeelding artikel

Video | Pöttinger-bandhark Mergento VT 9220 in het gras

In deze video zie je de nieuwe bandhark van Pöttinger, de Mergento VT 9220, aan het werk in Nederland.
Beheer
WP Admin