Terug naar nieuwsoverzicht

Omzet van SDF Group daalt met 7,6%

Foto: Michel Velderman

Het Italiaanse concern SDF Group zag de jaaromzet over 2019 dalen met 7,6%, ten opzichte van 2018.

De jaaromzet van SDF Group daalde in 2019 tot € 1.268 miljoen. Dat is een daling van 7,6% ten opzichte van het voorgaande jaar, toen de jaaromzet €1.373 miljoen bedroeg. Het brutobedrijfsresultaat liep iets terug, van 9 naar 8,7% tot € 110 miljoen. Wel steeg de winstgevendheid van het concern. Winst vóór belastingaftrek steeg van € 50 miljoen in 2018 tot € 59.3 miljoen in 2019. De nettowinst steeg van € 42.2 miljoen in 2018 tot € 44.6 miljoen.

Meer machines verkocht in druivensector

SDF Group is eigenaar van onder andere de merken Deutz-Fahr, Same, Lamborghini, Hürlimann en Grégoire (druivenoogstmachines). Het concern constateert dat de omzet uit de verkoop van trekkers en maaidorsers daalde, wat volgens de fabrikant in lijn is met de algehele negatieve trend op de Europese markt.

Opmerkelijk is dat de jaaromzet van de Grégoire-druivenoogstmachines groeide met 55%, van € 54,9 miljoen in 2018 naar een recordomzet van € 70,7 miljoen in 2019. SDF Group besteedde afgelopen jaar € 60 miljoen aan investeringen en productontwikkeling, wat in lijn is met voorgaande jaren.

Meeste fabrieken SDF Group weer open

Volgens Lodovico Bussolati, CEO van SDF Group, wordt 2020 een uitdagend jaar vanwege de uitbraak van het coronavirus. Bussolati kondigt aan evengoed te blijven investeren in productontwikkeling en dit jaar belangrijke innovaties te introduceren voor de zware trekkermodellen.

Nog niet alle SDF-fabrieken produceren weer op volledige kracht. De fabriek in China ging in februari dicht en draaide in maart weer volop. In april sloot de fabriek in India tijdelijk, deze is inmiddels weer volledig geopend. In Turkije is geen sprake van restricties. Fabrieken in Duitsland en Frankrijk zijn praktisch niet dicht geweest, maar kampten wel met toeleveringsproblemen van onderdelen uit landen met een lockdown en liepen zodoende vertraging op. De maaidorserfabriek in Kroatië is dicht, maar naar verwachting gaat deze eind mei weer open. De trekkerfabriek in het Italiaanse Treviglio is bijna twee maanden dicht geweest, maar volgens SDF Group wordt ook hier (rekening houdend met de coronarichtlijnen) weer de maximale productiecapaciteit benut.

Gerelateerde tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Deutz-Fahr 5D TTV krijgt opfrisbeurt met Stage V-motor

Machinefabrikant Deutz-Fahr heeft zijn drie modellen in de 5D TTV-serie opgefrist en voorzien van nieuwe motoren. - Foto: Deutz-Fahr
Afbeelding artikel

Compacte Deutz-Fahr 4E-serie voldoet aan Fase 5

Trekkerfabrikant Deutz-Fahr laat weten dat de compacte 4E-serie een update kreeg en nu voldoet aan de Fase 5-emissienorm. De compacte 4E-serie...
Afbeelding artikel

Fase 5-motor voor Deutz-Fahr-smalspoor met schakelbak

Trekkerfabrikant Deutz-Fahr introduceert de 5DF/DV/DS-series smalspoortrekkers met Fase 5-motoren. Deze zijn ontworpen voor boomgaard-, wijngaard-, landschaps- en gemeentelijke toepassingen. Trekkerbouwer Deutz-Fahr...
Beheer
WP Admin