fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Omzet van SDF Group daalt met 7,6%

Foto: Michel Velderman

Het Italiaanse concern SDF Group zag de jaaromzet over 2019 dalen met 7,6%, ten opzichte van 2018.

De jaaromzet van SDF Group daalde in 2019 tot € 1.268 miljoen. Dat is een daling van 7,6% ten opzichte van het voorgaande jaar, toen de jaaromzet €1.373 miljoen bedroeg. Het brutobedrijfsresultaat liep iets terug, van 9 naar 8,7% tot € 110 miljoen. Wel steeg de winstgevendheid van het concern. Winst vóór belastingaftrek steeg van € 50 miljoen in 2018 tot € 59.3 miljoen in 2019. De nettowinst steeg van € 42.2 miljoen in 2018 tot € 44.6 miljoen.

Meer machines verkocht in druivensector

SDF Group is eigenaar van onder andere de merken Deutz-Fahr, Same, Lamborghini, Hürlimann en Grégoire (druivenoogstmachines). Het concern constateert dat de omzet uit de verkoop van trekkers en maaidorsers daalde, wat volgens de fabrikant in lijn is met de algehele negatieve trend op de Europese markt.

Opmerkelijk is dat de jaaromzet van de Grégoire-druivenoogstmachines groeide met 55%, van € 54,9 miljoen in 2018 naar een recordomzet van € 70,7 miljoen in 2019. SDF Group besteedde afgelopen jaar € 60 miljoen aan investeringen en productontwikkeling, wat in lijn is met voorgaande jaren.

Meeste fabrieken SDF Group weer open

Volgens Lodovico Bussolati, CEO van SDF Group, wordt 2020 een uitdagend jaar vanwege de uitbraak van het coronavirus. Bussolati kondigt aan evengoed te blijven investeren in productontwikkeling en dit jaar belangrijke innovaties te introduceren voor de zware trekkermodellen.

Nog niet alle SDF-fabrieken produceren weer op volledige kracht. De fabriek in China ging in februari dicht en draaide in maart weer volop. In april sloot de fabriek in India tijdelijk, deze is inmiddels weer volledig geopend. In Turkije is geen sprake van restricties. Fabrieken in Duitsland en Frankrijk zijn praktisch niet dicht geweest, maar kampten wel met toeleveringsproblemen van onderdelen uit landen met een lockdown en liepen zodoende vertraging op. De maaidorserfabriek in Kroatië is dicht, maar naar verwachting gaat deze eind mei weer open. De trekkerfabriek in het Italiaanse Treviglio is bijna twee maanden dicht geweest, maar volgens SDF Group wordt ook hier (rekening houdend met de coronarichtlijnen) weer de maximale productiecapaciteit benut.

Gerelateerde tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Deutz-Fahr vernieuwt middenmaatmodellen traploze 6-serie

Deutz-Fahr vernieuwt de middenmaatmodellen uit de 6-serie TTV en presenteert deze op vakbeurs Agritechnica 2023.
Afbeelding artikel

Video: Zeven trekkers getest: Deutz-Fahr 8280 TTV

De Deutz-Fahr 8280 TTV heeft de kleinste draaicirkel van de trekkers in 'multi-trekkertest 7 x 300 pk'. Maar er is meer.
Afbeelding artikel

Proefrijden met Deutz-Fahr 6130.4 RVshift: een topper met trucage

De Deutz-Fahr 6130.4 RVshift is een lichte viercilinder en technisch gezien gewoon een TTV. Hoog tijd voor een proefrit.
Beheer
WP Admin