fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Mtt-Tractors bv failliet

Het eerste type van de Multitooltrac is een forse machine met drie hefinrichtingen, een hybride wielaandrijving en een verplaatsbare cabine.

Het bedrijf Mtt-Tractors Bv in Arnhem is failliet verklaard. Mtt is de fabrikant en ontwikkelaar van de diesel-elektrische Multitooltrac werktuigdrager.

Op 5 mei verklaarde de rechtbank in Gelderland Mtt Tractors bv failliet, zo blijkt uit diverse publicaties op internet. Echter: de MultiToolTrac, zoals we deze zelfrijder tot nu toe kennen, blijft in productie.

Lees verder onder de foto

De Multitooltrac heeft als bijzondere kenmerk dat er drie hefinrichtingen aan zitten, waaronder één in het midden.

De Multitooltrac heeft als bijzondere kenmerk dat er drie hefinrichtingen aan zitten, waaronder één in het midden.

Hoe dat kan? Mtt-Tractors bv is een bv die in eigendom is van de familie van Ham. Paul van Ham was één van de drijvende krachten achter de MultiToolTrac zelfrijder zoals we die kennen. De andere drijvende kracht achter deze machine is Eelco Osse, eigenaar van MultiToolTrac bv..
Beide heren werkten dus eerst samen, maar aan die samenwerking kwam een einde. Daarover loopt tussen beide heren een rechtzaak. De bv van Van Ham, Mtt-Tractors bv, ging vervolgens begin mei 2020 failliet. Van Ham is tot nu toe niet bereikbaar voor commentaar.

Alle wielen van de Multitooltrac zijn draaibaar. De machine zou zelfs (bijna) op de plaats kunnen draaien.

Alle wielen van de Multitooltrac zijn draaibaar. De machine zou zelfs (bijna) op de plaats kunnen draaien.

Het bedrijf ‘MultiTooltrac bv’ van Eelco Osse bestaat nog en blijft volgens Van Osse de zelfrijdende hybride werktuigendragers gewoon bouwen. Achter de schermen wordt er zelfs aan een kleinere versie gewerkt en die wordt binnekort afgeleverd. Volgens een ander bericht op internet zou Van Ham ook bezig zijn met een doorstart en bezig zijn om zaken deels te verkopen aan een tot nu toe nog onbekende partij.

Gerelateerde tags: , , , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

ARA-spotsprayer van Ecorobotix nu ook SKL-gekeurd

De ARA-spotsprayer van Ecorobotix maakt gebruik van een bijzondere spuittechniek die inmiddels SKL-goedgekeurd is.
Afbeelding artikel

Precisielandbouw in het GLB: vragen en antwoorden

Precisielandbouw-toepassingen in de ecoregeling roepen veel vragen op. Dit bleek tijdens een webinar van Nationale Proeftuin Precisielandbouw (NPPL) over dit onderwerp.
Afbeelding artikel

Zo wordt een 3D-gps-systeem op een rupskraan gebouwd

Een 3D-gps-systeem helpt je om efficiënter te werken. TREKKER kijkt mee bij de opbouw van een Leica 3D-gps-systeem op een rupskraan.
Beheer
WP Admin