Terug naar nieuwsoverzicht

Hydraulische BPW-assen onder Kotte mesttanks

Mesttankfabrikant Kotte kan af fabriek hydraulisch aangedreven assen leveren onder de mesttanks. Doel: meer tractie en minder slip waar je anders een (natte) zode zou beschadigen.

De firma Kotte, gehuisvest in het nabijgelegen Duitse Rieste, kan nu de hydraulische aandrijfas ‘Agro Drive’ van assenfabrikant BPW leveren onder haar mesttanks. Afhankelijk van de situatie, kan de trekkerchauffeur ervoor kiezen de as in te schakelen zodat de trekkracht afneemt evenals slip veroorzaakt door de trekkerwielen. Als de tractie onder de assen niet nodig is, schakelt de trekkerchauffeur deze weer uit, en draaien de tankwielen in een soort van vrijloop en is het hydraulische systeem in de as dus onbelast.

Lees verder onder de foto

Assenleverancier BPW levert de hydraulisch aangedreven assen onder de naam ‘Agro Drive’ aan meerdere fabrikanten, zowel fabrikanten van mesttanks als kip- en silagewagens. Een klein voorbeeld is hier onder een Kröger silagewagen. Fraai detail is dat de hydraulische aandrijving keurig is weggewerkt in de as.

Assenleverancier BPW levert de hydraulisch aangedreven assen onder de naam ‘Agro Drive’ aan meerdere fabrikanten, zowel fabrikanten van mesttanks als kip- en silagewagens. Een klein voorbeeld is hier onder een Kröger silagewagen. Fraai detail is dat de hydraulische aandrijving keurig is weggewerkt in de as.

Groot snelheidsbereik: tot 20 km/u

De aandrijfas kan worden gecombineerd met alle veersystemen en is standaard voorbereid op een bandenspanningsdrukwisselsysteem van het merk PTG. Volgens Kotte kunnen de radiale zuigermotoren, die in twee fasen kunnen worden ingeschakeld, ook een breed toerentalbereik en een hoog koppel (18.800 Nm bij 200 bar bedrijfsdruk) bereiken.

Volgende de Nederlandse importeur van Kotte, Zonna in Beilen, kan een hydraulisch aangedreven as in Nederland wel degelijk zijn nut hebben op minder draagkrachtige bodems én/of waarbij de boer of loonwerker een kleinere trekker voor de mesttank zet. Gerben Hepping van Zonna legt uit: “Het is bij grote wielen onder mesttanks vooral de bedoeling dat wielen blijven rollen, daar draagt deze hydraulische as vooral aan bij. Je kan er niet net zoveel tractie van verwachten als van een mechanisch aangedreven as, maar voor deze toepassing is het ruim voldoende. Het voordeel van deze as is wel, dat ze over een groter snelheidsbereik (4,7 km/h tot ca. 19 km/h) inzetbaar is”.

De adviesprijs vanuit Kotte voor deze BPW aangedreven as ligt bij € 32.375, afhankelijk van de mesttank en extra opties.

Gerelateerde tags: , , , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Lemken VarioPack ondergrondpakker nu met halfgedragen frame

De Duitse machinefabrikant Lemken introduceert een nieuw halfgedragen frame voor de getrokken ondergrondpakker VarioPack.
Afbeelding artikel

Amazone: 7 jaar garantie tegen roesten kunstmeststrooiers

Voor gedragen en grote getrokken kunstmeststrooiers past Amazone sinds modeljaar 2022 een nieuw lakproces toe. Daarmee biedt Amazone nu 7 jaar...
Afbeelding artikel

Fendt test prototype waterstoftrekkers

Fendt test net over de Duitse grens prototype waterstoftrekkers. Het zou gaan om vier prototypes, die momenteel op testboerderijen worden getest....
Beheer
WP Admin