fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Aardappelpoter Ceres met Isobus en AVR Connect

Foto: AVR

AVR ontwikkelde een nieuwe gedragen Ceres-aardappelpootmachine, de vierrijige Ceres 440. Deze is nu Isobus-compatibel en kan communiceren met AVR Connect.

De Ceres 440 vervangt zijn voorganger, de 400. Het is een gedragen pootmachine. Naar keuze hydraulisch of mechanisch aangedreven, maar 95% van de machines die AVR verkoopt betreft de hydraulische variant. Nieuw is de aansturing die nu volledig verloopt via Isobus. Wie al zo’n Isobusscherm heeft is dus klaar, voor anderen is een scherm van Müller-Technik bij te bestellen. Elk pootelement heeft zijn eigen hydraulische motor, wat het mogelijk maakt om de pootdichtheid naar wens aan te passen. Bijvoorbeeld om de rijen in spuitpaden en naastliggende rijen wat dichter te poten, of geren af te werken (row-stop systeem). Ook is op basis van gps met taakkaarten te werken die bijvoorbeeld gegevens van een bodemscan gebruiken om dichter of minder dicht te planten, aansluitend op het opbrengend vermogen van de grond.

Lees verder onder de foto.

De verschillende versies hebben een capaciteit van 1.500 kilo in een vaste bunker tot 1.900 kilo in een hydraulische kiepbunker.

De verschillende versies hebben een capaciteit van 1.500 kilo in een vaste bunker tot 1.900 kilo in een hydraulische kiepbunker.

Hoewel de pootelementen dezelfde bleven, is wel het trilsysteem dat de aardappelen verenkelt verbeterd. Dit moet leiden tot minder missers en dubbelen. De wielen voor de hoogte-instelling pas je van buiten de machine aan met een spindel.

Gegevensuitwisseling

Een andere vernieuwing is de toegang tot AVR Connect, het digitale portaal van de machinefabrikant. Hiermee zijn bijvoorbeeld perceelsgegevens op te halen, maar vooral kan de machine allerlei verzamelde gegevens kwijt. Denk aan gerealiseerde pootdichtheden, geregistreerde missers, rijsnelheid, et cetera. Via deze weg kan een dealer of AVR desgewenst meekijken om instellingen te (helpen) optimaliseren of prestaties te beoordelen. Hiermee is ook de voortgang bij te houden (done/to do), het verbruik aan pootgoed, en je registreert het aantal gewerkte hectaren of uren.

Lees verder onder de foto.

Het trilsysteem van de verenkeling is verbeterd, waardoor steeds 1 poter in een mandje ligt.

Het trilsysteem van de verenkeling is verbeterd, waardoor steeds 1 poter in een mandje ligt.

Technische gegevens

De Ceres 440 is er in verschillende varianten, van vaste bunker van 1.500 kilo tot hydraulische kipbunker van 1.900 kilo. De mogelijke rijafstanden zijn 75, 80, 85 of 90 centimeter, met als gezegd 4 rijen. De machine is voorzien van geveerde, gekartelde toedekschijven van 51 centimeter doornee. AVR levert verder op wens granulaatstrooiers, poederdoseerapparaten of spuitvoorzieningen.

De vanafprijs van de Ceres 440 gedragen poter is € 34.500 bruto, dat is dan exclusief bedieningsterminal. Aanaardkappen zijn leverbaar voor € 6.000 tot € 8.000.

Gerelateerde tags: , , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Jouw mening telt: zes vragen over gps en Isobus

TREKKER hoort graag van jou welke functies of eigenschappen van gps en Isbobus jij écht belangrijk vindt. Vul de vragenlijst in.
Afbeelding artikel

Eenvoudige Isobus van Kaweco

Machinefabrikant Kaweco komt met een nieuw besturingssysteem voor hun mesttanken.
Afbeelding artikel

Nieuwe tweerijige aardappelrooier van AVR

De Belgische fabrikant AVR brengt een nieuwe tweerijige verstek aardappelrooier op de markt. De Spirit 7200 met een zeven tons voorraadbunker....
Beheer
WP Admin