fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Grimme introduceert nieuwe zwadrooier voor uien

Het Duitse Grimme introduceert een nieuwe serie uienzwadrooiers, de WV. De serie is leverbaar in drie werkbreedtes voor komend oogstseizoen.

Veel uientelers oogsten hun product in twee fasen: eerst uit de grond halen en in een zwad neerleggen om te drogen, later het zwad oppikken en inschuren. Dit levert meer geharde uien op die geschikter zijn voor lange bewaring. De nieuwe WV-serie is bedoeld voor eerstgenoemde fase, het uit de grond halen van de uien.

Lees verder onder de foto

Met het boogie-systeem is Grimme uniek, aldus de fabrikant. Het resultaat is een vlakke en vaste bodem waarin de uien niet wegzakken. - Foto: Grimme

Met het boogie-systeem is Grimme uniek, aldus de fabrikant. Het resultaat is een vlakke en vaste bodem waarin de uien niet wegzakken. – Foto: Grimme

Drie werkbreedtes

De zwadrooier is leverbaar in drie werkbreedtes, te weten 1,40 meter, 1,65 meter en de grootste is 1,80 meter breed. De machine beschikt over een ‘ui-vriendelijke’ opname-eenheid die naar keuze is uitgevoerd met rubberen flappen of als borstelvariant. Beide zijn flexibel en kunnen bij een grotere productstroom naar boven uitwijken om de druk op het product te verminderen. Hij is zo gebouwd dat de uien bij heffen van de rooier niet kunnen terugrollen.

Voor zowel de eerste als tweede zeefband biedt Grimme de optie van een mechanische of een hydraulisch aangedreven klopperinrichting. Dit maakt extra goede eb toch vriendelijke reiniging mogelijk in moeilijke oogstomstandigheden.

Geveerd boogie-systeem

De machine rust op een geveerd boogie-systeem met twee steunwielen en een brede bedrol. De vering zorgt voor een constante druk op deze rol, wat voorkomt dat zeefgrond ervoor opschuift. Door deze boogie valt de grond terug tot een vlak en vast oppervlak waarin de uien niet wegzakken, zodat ze maximaal drogen. Tegelijk komt er later, bij het ophalen van het product, minder grond mee.

De WV-serie is leverbaar voor komende oogst. Vanafprijzen zijn € 12.750 voor 1,65 meter werkbreedte, en daar komt dan € 1.550 bij voor de opname-eenheid (beide varianten). Een mechanische klopperinrichting komt per zeefband op € 355 meerprijs.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Grimme-marktplaats vernieuwd en gekoppeld aan Resell App

De Duitse machinefabrikant Grimme heeft zijn digitale marktplaats die sinds 2016 in de lucht is, vernieuwd. Het platform biedt naast de...
Afbeelding artikel

Grimme levert derde generatie Rexor-bietenrooiers af

De derde generatie Grimme Rexor-bietenrooiers is op details, zoals tasters, nakoppers en extra reinigingsrol, flink gewijzigd.
Afbeelding artikel

Weevers bouwt proefveldrooier voor KWS Benelux

Weevers Mechanisatie heeft voor KWS Benelux een Grimme GZ-wagenrooier omgebouwd naar een specifieke proefveldrooier.
Beheer
WP Admin