Terug naar nieuwsoverzicht

Grimme introduceert nieuwe zwadrooier voor uien

Het Duitse Grimme introduceert een nieuwe serie uienzwadrooiers, de WV. De serie is leverbaar in drie werkbreedtes voor komend oogstseizoen.

Veel uientelers oogsten hun product in twee fasen: eerst uit de grond halen en in een zwad neerleggen om te drogen, later het zwad oppikken en inschuren. Dit levert meer geharde uien op die geschikter zijn voor lange bewaring. De nieuwe WV-serie is bedoeld voor eerstgenoemde fase, het uit de grond halen van de uien.

Lees verder onder de foto

Met het boogie-systeem is Grimme uniek, aldus de fabrikant. Het resultaat is een vlakke en vaste bodem waarin de uien niet wegzakken. - Foto: Grimme

Met het boogie-systeem is Grimme uniek, aldus de fabrikant. Het resultaat is een vlakke en vaste bodem waarin de uien niet wegzakken. – Foto: Grimme

Drie werkbreedtes

De zwadrooier is leverbaar in drie werkbreedtes, te weten 1,40 meter, 1,65 meter en de grootste is 1,80 meter breed. De machine beschikt over een ‘ui-vriendelijke’ opname-eenheid die naar keuze is uitgevoerd met rubberen flappen of als borstelvariant. Beide zijn flexibel en kunnen bij een grotere productstroom naar boven uitwijken om de druk op het product te verminderen. Hij is zo gebouwd dat de uien bij heffen van de rooier niet kunnen terugrollen.

Voor zowel de eerste als tweede zeefband biedt Grimme de optie van een mechanische of een hydraulisch aangedreven klopperinrichting. Dit maakt extra goede eb toch vriendelijke reiniging mogelijk in moeilijke oogstomstandigheden.

Geveerd boogie-systeem

De machine rust op een geveerd boogie-systeem met twee steunwielen en een brede bedrol. De vering zorgt voor een constante druk op deze rol, wat voorkomt dat zeefgrond ervoor opschuift. Door deze boogie valt de grond terug tot een vlak en vast oppervlak waarin de uien niet wegzakken, zodat ze maximaal drogen. Tegelijk komt er later, bij het ophalen van het product, minder grond mee.

De WV-serie is leverbaar voor komende oogst. Vanafprijzen zijn € 12.750 voor 1,65 meter werkbreedte, en daar komt dan € 1.550 bij voor de opname-eenheid (beide varianten). Een mechanische klopperinrichting komt per zeefband op € 355 meerprijs.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Grimme opent vestiging in Noordoostpolder

Op 1 april heeft machinefabrikant Grimme zijn eigen servicevestiging geopend in Espel (Fl.).
Afbeelding artikel

MacLouis uienoogstmachines zelfstandig verder

MacLouis Machinebouw is per 1 december 2021 een zelfstandige fabrikant van machines voor de uienoogst. Landbouwmechanisatiebedrijf Gebr. Weststrate verkocht de afdeling...
Afbeelding artikel

Grimme gaat niet naar Agritechnica

De Duitse machinefabrikant Grimme, vooral bekend van de aardappeloogstmachines, neemt niet deel aan de Agritechnica die in maart 2022 gepland staat....
Beheer
WP Admin