fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Twee Robotti’s voor eerste robotloonwerker

Twee Robotti veldrobots van AgroIntelli komen dit voorjaar naar Groningen, waar ze worden ingezet voor robotloonwerk

Dit voorjaar komen twee Robotti’s van de Deense fabrikant AgroIntelli naar het Groningse bedrijf Smart Agri Technology. De start-up van Han Hilbrands en Jeroen Wolters kocht de onkruid wiedende robots voor hun project Doorgrond.

 

Volgens Jeroen Wolters is het jonge bedrijf zijn tijd vooruit met het aanbieden van deze loonwerkservice met deze twee robots. Door de service aan te bieden, geven ze boeren de mogelijkheid om de nieuwe technieken te gebruiken en uit te zoeken of het bij ze past.

Bodemverdichting beperken

Jeroen: “De keuze voor het gebruik van robots is gemaakt omdat de autonome machines licht in gewicht zijn en precies in hun werk. Dit moet bodemverdichting beperken. Het gebruik van deze robots is vernieuwend en toch eenvoudig. De Robotti’s beschikken over een simpele schoffel en een camera om de rijen te kunnen volgen. Maar ondanks de eenvoud is het op deze manier van inzetten van de robots wel vernieuwend en vrij uniek in Nederland.”

Dit voorjaar van start

Begin april komt de eerste robot naar Nederland, begin mei de tweede. Stichting Proefboerderijen Noordelijke Akkerbouw is de eerste klant waar de robots gaan draaien. Daarnaast gaan de ondernemers in Duitsland demo’s draaien met de Robotti’s.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

John Deere introduceert nieuwe 5M-trekker

John Deere heeft zijn 5M-trekkerserie uitgebreid met model 5M 130. Deze beschikt over een nieuwe transmissie en geïntegreerde AutoTrac-functie in het...
Afbeelding artikel

Capaciteit Vӓderstad-zaaicombinatie Rapid 300-400C/S flink verruimd

De Zweedse machinefabrikant Väderstad verruimt de BioDrill-zaaitankcapaciteit voor zaaicombinatie Rapid 300-400C/S met 40 %.
Afbeelding artikel

Evers Agro toont schijvenbemester Toric XL

Evers Agro breidt zijn serie Toric-schijvenbemesters uit met een Toric XL. Deze is driedelig opklapbaar en leverbaar in werkbreedtes tot 9...
Beheer
WP Admin