fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Meer trekkers verkocht in 2019

Foto: Lex Salverda

De trekkerverkoop in Nederland is vorig jaar licht gegroeid.

 

In totaal werden 2.866 landbouw- en smalspoortrekkers afgeleverd aan de eindgebruiker. In 2018 waren dat 2.820 trekkers. Dat blijkt uit cijfers van brancheorganisatie Fedecom.

Inhaalslag in december

In december maand werd er nog een inhaalslag gemaakt. Tot en met november was het aantal verkochte trekkers nog ongeveer gelijk met het jaar ervoor. In december van afgelopen jaar werden 480 afgeleverd aan de eindgebruiker, tegenover 437 in 2018. Het gemiddeld aantal verkochte trekkers over de afgelopen vijf jaar is 2.824. Daarmee kan 2019 gezien worden als een gemiddeld jaar.

Meer compacte trekkers verkocht

Ook van de compacte trekkers werden er vorig jaar meer verkocht: 661 tegenover 629 in 2018. Zowel John Deere als Deutz-Fahr verkochten meer compacte trekkers, respectievelijk 22 en 21. Het Aziatische merk Kioti moest inleveren op de verkopen met 39 trekkers en het merk Shibaura met 40 trekkers.

Minder Massey Fergusons verkocht in 2018

Fedecom publiceert ook de verkopen per trekkermerk over 2018. Daaruit blijkt dat de verkoop van Massey Ferguson trekkers in dat jaar terugzakte met 135 trekkers. In totaal werden nog 211 trekkers van dat merk verkocht. De grootste stijging in het aantal verkopen was voor John Deere met een plus van 49 trekkers. In totaal gingen 640 John Deere trekkers naar een eindgebruiker.

Fendt en New Holland

Daarmee staat dit merk nipt op een tweede plaats van meestverkochte in Nederland. New Holland wist namelijk 1 trekker meer te verkopen en kwam daarmee op de eerste plaats.

De derde plaats, op enige afstand van New Holland en John Deere, is voor Fendt met 392 verkochte trekkers in 2018. In verband met de mededingingswet worden de verkoopcijfers per merk pas na twaalf maanden vrijgegeven.

 

Gerelateerde tags: , , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

NPPL-deelnemers testen autonome Fendt 716

NPPL-deelnemers testen dit jaar een Fendt 716 met iQuus Autonomy op initiatief van Nationale Proeftuin Precisielandbouw (NPPL) en Wageningen UR.
Afbeelding artikel

Agco in 2023 marktleider in krimpende Europese trekkermarkt

Het Agco-concern verkocht in 2023 de meeste trekkers in Europa, gevolgd door CNH Industrial. John Deere is als merk het grootste....
Afbeelding artikel

Fors minder trekkers in Italië verkocht in eerste kwartaal

Stijgende rentetarieven in combinatie met stijgende machineprijzen veroorzaakt een flinke daling in de trekkerverkoop in Italië.
Beheer
WP Admin