Terug naar nieuwsoverzicht

Meer trekkers verkocht in 2019

Foto: Lex Salverda

De trekkerverkoop in Nederland is vorig jaar licht gegroeid.

 

In totaal werden 2.866 landbouw- en smalspoortrekkers afgeleverd aan de eindgebruiker. In 2018 waren dat 2.820 trekkers. Dat blijkt uit cijfers van brancheorganisatie Fedecom.

Inhaalslag in december

In december maand werd er nog een inhaalslag gemaakt. Tot en met november was het aantal verkochte trekkers nog ongeveer gelijk met het jaar ervoor. In december van afgelopen jaar werden 480 afgeleverd aan de eindgebruiker, tegenover 437 in 2018. Het gemiddeld aantal verkochte trekkers over de afgelopen vijf jaar is 2.824. Daarmee kan 2019 gezien worden als een gemiddeld jaar.

Meer compacte trekkers verkocht

Ook van de compacte trekkers werden er vorig jaar meer verkocht: 661 tegenover 629 in 2018. Zowel John Deere als Deutz-Fahr verkochten meer compacte trekkers, respectievelijk 22 en 21. Het Aziatische merk Kioti moest inleveren op de verkopen met 39 trekkers en het merk Shibaura met 40 trekkers.

Minder Massey Fergusons verkocht in 2018

Fedecom publiceert ook de verkopen per trekkermerk over 2018. Daaruit blijkt dat de verkoop van Massey Ferguson trekkers in dat jaar terugzakte met 135 trekkers. In totaal werden nog 211 trekkers van dat merk verkocht. De grootste stijging in het aantal verkopen was voor John Deere met een plus van 49 trekkers. In totaal gingen 640 John Deere trekkers naar een eindgebruiker.

Fendt en New Holland

Daarmee staat dit merk nipt op een tweede plaats van meestverkochte in Nederland. New Holland wist namelijk 1 trekker meer te verkopen en kwam daarmee op de eerste plaats.

De derde plaats, op enige afstand van New Holland en John Deere, is voor Fendt met 392 verkochte trekkers in 2018. In verband met de mededingingswet worden de verkoopcijfers per merk pas na twaalf maanden vrijgegeven.

 

Gerelateerde tags: , , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Lichtgewicht viercilinder met opbouwkraan is snel af te bouwen

Boomkwekerij Udenhout zocht een nieuwe trekker met opbouwkraan die je binnen een uur kunt afbouwen.
Afbeelding artikel

Gespot: prototype John Deere giga kniktrekker

Op Facebook circuleren foto's van een nieuwe, grotere kniktrekker van John Deere. Op de motorkap lijkt het typenummer 9RX 690 te...
Afbeelding artikel

Proefrit met verreiker Fendt Cargo T 740 met unieke in hoogte verstelbare cabine

De unieke eigenschap van verreiker Fendt Cargo T 740 is de in hoogte verstelbare cabine. TREKKER maakt een proefrit.
Beheer
WP Admin