fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Gps bij 53% akkerbouwers en loonwerkers

Foto: Peter Roek

Meer dan de helft van de akkerbouwers en loonwerkers gebruikt gps op trekkers en bijna 11% geeft aan hierin te gaan investeren.

Dit blijkt uit de jaarlijkse data-actualisatie van AgriDirect. Ruim 2.300 Nederlandse akkerbouwers en loonwerkers hebben informatie gedeeld. Hiervan gebruikt 53,5% gps op trekkers. Andere methodes die worden toegepast zijn onder andere automatische waarschuwingssystemen tegen ziektes of plagen (7,9%), satellietkaarten (7,5%), autonome landbouwmachines (3,9%) en drones (3,5%). 40% geeft aan geen methodes van precisielandbouw toe te passen.

Overige investeringen

Behalve in gps op trekkers wil 3,4% investeren in satellietkaarten, 2,1% in autonome landbouwmachines, 1,4% in drones en 1,3% in automatische waarschuwingssystemen. Daarnaast geeft 5,4% aan wel de intentie te hebben om te investeren, maar de mogelijkheden daartoe niet heeft.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Effectiever bemesten voor top-efficiënte grasteelt

Melkveehouder Van Velde wil weten hoeveel gras hij elk jaar oogst en hoe efficiënt dat gebeurt. Zijn doel: meer gras en...
Afbeelding artikel

Techneut bouwt eigen gps-systeem op een Deutz-Fahr

Techneut Niels van Vilsteren zocht alle componenten bij elkaar en bouwde zelf een gps-systeem op een Deutz-Fahr. En dit is het...
Afbeelding artikel

Waarom investeert grote Australische teler in LaserWeeder van €1,3 miljoen?

Door groeiende onkruiddruk en een tekort aan arbeidskrachten ontdekt het Australische Tripod Farmers de LaserWeeder van €1,3 miljoen.
Beheer
WP Admin