fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Gps bij 53% akkerbouwers en loonwerkers

Foto: Peter Roek

Meer dan de helft van de akkerbouwers en loonwerkers gebruikt gps op trekkers en bijna 11% geeft aan hierin te gaan investeren.

Dit blijkt uit de jaarlijkse data-actualisatie van AgriDirect. Ruim 2.300 Nederlandse akkerbouwers en loonwerkers hebben informatie gedeeld. Hiervan gebruikt 53,5% gps op trekkers. Andere methodes die worden toegepast zijn onder andere automatische waarschuwingssystemen tegen ziektes of plagen (7,9%), satellietkaarten (7,5%), autonome landbouwmachines (3,9%) en drones (3,5%). 40% geeft aan geen methodes van precisielandbouw toe te passen.

Overige investeringen

Behalve in gps op trekkers wil 3,4% investeren in satellietkaarten, 2,1% in autonome landbouwmachines, 1,4% in drones en 1,3% in automatische waarschuwingssystemen. Daarnaast geeft 5,4% aan wel de intentie te hebben om te investeren, maar de mogelijkheden daartoe niet heeft.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Realtime machinepark beheren met app FieldOps van CNHi

CNHi lanceert voor trekkermerken Case IH, Steyr en New Holland op de Agrishow in Brazilië een nieuwe app genaamd FieldOps.
Afbeelding artikel

Amerika doet Chinese landbouwdrones in de ban

Drones maken een razendsnelle opmars in de Amerkaanse landbouw, maar de gevolgen kunnen ernstig zijn als de landbouwdrones in verkeerde handen...
Afbeelding artikel

Effectiever bemesten voor top-efficiënte grasteelt

Melkveehouder Van Velde wil weten hoeveel gras hij elk jaar oogst en hoe efficiënt dat gebeurt. Zijn doel: meer gras en...
Beheer
WP Admin