fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

FOTO | In elke schaal en prijsklasse een model op landbouwminiaturenbeurs L.C.N.

Op de landbouwminiaturenbeurs van L.C.N. zijn duizenden modellen, accessoires en toebehoren te vinden. De prachtige diorama’s tonen levensechte voorstellingen van werkzaamheden op agrarische bedrijven. – Foto’s: Bastiaan Wesselink

Dat miniaturen populair zijn, is tijdens de jaarlijkse beurs van Landbouwminiaturen Club Nederland (L.C.N.) op 12 en 13 oktober in de Expo Houten (U.) wel duidelijk. Tijdens dit drukbezochte evenement wordt flink uitgepakt; in bijna elke schaal en prijsklasse is wel een model te vinden. Of je nu een kant-en-klaar model zoekt, er een wilt aanpassen of compleet zelf wilt bouwen; duizenden modellen, handleidingen, accessoires en toebehoren zijn op de miniaturenbeurs te vinden. De prachtige diorama’s tonen levensechte voorstellingen van oogstwerkzaamheden, transport en agrarische bedrijven. Beursbezoekers netwerken, doen de nodige ideeën op en wisselen informatie uit. En natuurlijk wordt er volop gehandeld. Tevreden beursbezoekers lopen met goed gevulde tassen de Expo uit.   

Auteur: Bastiaan Wesselink

Een zeer gedetailleerde Agrifac Condor. Handgemaakt door Agrimodels.

Even de details goed bekijken. Misschien is dit wel het ontbrekende exemplaar in je miniaturencollectie.

Er wordt wat afgesleuteld in de diorama’s. Zo ook in dit diorama van de Fryske Modelbouwers. Mooie details, zoals deze combinatie met de servicebus.

Aardappelrooien, reinigen en laden; mooi gedetailleerd en precies in beeld gebracht.

Deze Claas Jaguar 960 – schaal 1:87 – is minuscuul heel nauwkeurig aangepast. Er is zelfs een complete motor ingebouwd op schaal!

De verkopende partij geeft advies en aandacht aan een geïnteresseerde beursbezoeker. Wellicht een klant?

Ben je op zoek naar een originele folder van je trekker of machine? Ook die vind je op de miniaturenbeurs van L.C.N. Soms zelfs tegen forse prijzen.

Rechts een standaard model en links de aangepaste zeer gedetailleerde versie.

Zou dit hem dan worden? Even overleggen, nog eens goed kijken en dan mee naar huis!

Wander Wind bouwde de boerderij van zijn buurman. Een prachtige weergave van een typische boerderij in de Noordoospolder.

In de Siku-tent vermaken de jonge beursbezoekers zich prima met diverse modellen.

Dit is de winnende diorama van Teus Slingerland. Een voorstelling gebaseerd op de tijdsgeest tussen 1960 en 1975.

Ook trucks zijn te vinden op de miniaturenbeurs. Hier een prachtige Scania met twee (gewilde) Vicon HP 1600-grootpakpersen erop.

Een fraaie Vredo VT7028-2 met een bouwlandbemester.

Dit is het pand van het vroegere Heesters in Haaren. Heesters fuseerde met Boeke & Huidenkoper en zo is Boeke-Heesters ontstaan. Het pand van Heesters is inmiddels gesloopt, maar gelukkig is er een prachtige replica van gemaakt.

Onderdelen om je project af te ronden, aan te passen of te starten zijn op de beurs ruimschoots aanwezig.

Een Giro d’Italia edition New Holland T5 140 met klepelmaaiercombi.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Franse vakbeurs Sima wordt AgriSima

De grootste vakbeurs van landbouwmachines in Frankrijk, de Sima, krijgt een nieuwe naam. In 2026 gaat AgriSima van start.
Afbeelding artikel

Miniaturenbeurs L.C.N. mekka voor liefhebbers van landbouwminiaturen

Voor het tweede jaar is Expo Houten het mekka voor liefhebbers van landbouwminiaturen. Op 12-13 oktober organiseert L.C.N. daar zijn 34e...
Afbeelding artikel

McCormick X7 krijgt nieuwe Clever Cab-cabine

De Italiaanse trekkerfabrikant Argo rust de McCormick X7-serie uit met de Clever Cab. De fabrikant toont de cabine in november op...
Beheer
WP Admin