fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

John Deere opent volautomatische lakstraat van €80 miljoen

De investering in een nieuwe lakstraat in de trekkerfabriek van John Deere in Mannheim (D.) is voor de fabrikant een belangrijk stap naar een klimaatneutrale fabriek. – Foto’s: Stefan Longin

Trekkerfabrikant John Deere heeft in zijn trekkerfabriek in Mannheim (D.) een nieuwe volautomatische lakstraat in gebruik genomen. De investering bedraagt €80 miljoen.

De nieuwe lakstraat in de trekkerfabriek van John Deere in Mannheim is ontworpen om een trekkerchassis met een gewicht tot 8 ton en een breedte van 3,50 meter van een nieuw laklaag te voorzien. Door gebruik te maken van in totaal 14 robots is de capaciteit van de nieuwe lakstraat groot. Een doorvoer van 100 chassis is mogelijk.

Iedere 2,7 minuten wordt een chassis gespoten. Voordat ze door de lakstraat gaan, passeren de chassis verschillende stations. In die stations vinden de reiniging en de voorbereiding op het spuiten van de lak plaats. Naast de klassieke groene John Deere-kleur kunnen de trekkers ook in de oranje kleur worden gespoten.

In de nieuwe lakstraat voorzien in totaal 14 robots de chassis van de John Deere-trekkers voorzien van een nieuwe verflaag.
In de nieuwe lakstraat voorzien in totaal 14 robots de chassis van de John Deere-trekkers voorzien van een nieuwe verflaag.

Efficiënte productiemethoden en klimaatneutrale fabrieken

John Deere werkt aan een verdere modernisering van zijn fabrieken. De fabrikant streeft naar efficiëntere productiemethoden en klimaatneutrale fabrieken. De fabriek in Mannheim produceert meer dan 20 verschillende John Deere-trekkermodellen per dag.

Auteur: Annelies Bakker

Lees ook: TREKKER test John Deere 6R 150; dit zeggen gebruikers

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Update en nieuw uiterlijk voor Case IH Farmall C-serie

De Farmall C-serie van Case IH krijgt een nieuw uiterlijk. Ook passen er nu hogere achterbanden onder de trekker (tot maat...
Afbeelding artikel

VIDEO | Meerijden met John Deere T6 800-maaidorser

John Deere introduceert 8 nieuwe combinemodellen, ondergebracht in de nieuwe T5- en T6-series. De T6 800 is de grootste maaidorser.
Afbeelding artikel

Wordt trekkerchauffeur steeds meer een trekkermanager?

Zelf ervaren wat autonome trekkers of veldrobots kunnen betekenen op je bedrijf, kan koudwatervrees wegnemen, zegt WUR-onderzoeker Koen van Boheemen.
Beheer
WP Admin