fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Smart Farming Academy voor boeren geeft precisielandbouw impuls

Smart Farming Academy heeft als doel om boeren te ondersteunen in de transitie naar precisielandbouw. Door middel van e-learnings leer je over smart farming waar en wanneer het jou uitkomt. Smart Farming Academy is merkonafhankelijk. Dat betekent dat je geen producten van bepaalde merken nodig hebt voor het toepassen van de opgedane kennis. - Foto’s: Koos Groenewold, Peter Roek, Jan Willem Schouten

Technologie en data worden steeds bepalender om succesvol te boeren. VDBorne Campus introduceert daarom de Smart Farming Academy, een online leeromgeving voor boeren die slimmer willen telen.

Met meer dan tien jaar ervaring in precisielandbouw wil aardappelteler Jacob van den Borne andere boeren inspireren en leren om technologie optimaal in te zetten. Het doel van VDBorne Campus is niet alleen hogere opbrengsten en lagere kosten, maar ook een duurzamere bedrijfsvoering die toekomstbestendig is.

Smart Farming Academy heeft als doel om boeren te ondersteunen in de transitie naar precisielandbouw. Door middel van e-learnings leer je over smart farming waar en wanneer het jou uitkomt. Met praktische kennis en tools kun je direct zelf aan de slag.

Tijdens interactieve webinars kun je vragen stellen over wat je zelf hebt ervaren bij een precisietoepassing. Daarnaast zijn er aanvullende velddagen op locatie bij de VDBorne Campus. Daar zie je precisielandbouw in de praktijk en wissel je ervaringen uit met anderen.

Belang van precisielandbouw

Niet alleen vergroot je je opbrengsten met behulp van precisielandbouw, ook de verspilling van bijvoorbeeld bemestingsmiddelen wordt verminderd. Daarmee ben je in staat om een duurzaam én kostenbesparend bedrijfsmodel te creëren.

Bovendien is precisielandbouw ook voor de gebiedsgebonden aanpak van provincies belangrijk. Zo kun je je landbouwactiviteiten nauwkeurig afstemmen op lokale milieu- en klimaatomstandigheden. Door gebruik te maken van technologieën als sensoren en satellietdata optimaliseer je de input van meststoffen, water en bestrijdingsmiddelen. Dat is cruciaal voor het behalen van doelstellingen omtrent stikstofreductie en waterbeheer.

Seizoensgebonden aanpak

Aansluitend op de jaarlijkse precisielandbouwcyclus, start Smart Farming Academy per seizoen nieuwe modules, met de precisietechnieken voor die periode. Bijvoorbeeld: deelnemers leren variabele planttechnieken te optimaliseren, de werking van precisie-irrigatie te begrijpen, en hoe gewasbescherming efficiënter kan worden toegepast.

Iedere module biedt praktische kennis die direct toepasbaar is op het veld. Deze praktijkgerichte aanpak stelt je in staat op het juiste moment, op de juiste plek, de juiste teeltmaatregelen te nemen.

Lees verder onder de afbeelding

Toegankelijk voor iedereen

De Smart Farming Academy is merkonafhankelijk. Dat betekent dat je geen producten van bepaalde merken nodig hebt voor het toepassen van de opgedane kennis. Precisielandbouw is relevant voor alle sectoren, van akkerbouw tot boomteelt.

De eerste modules van de Smart Farming Academy zijn nu beschikbaar. Deze bestrijken een introductie in de jaarlijkse precisielandbouwcyclus en de eerste stappen die boeren in de winter kunnen zetten. VDBorne Campus Academy nodigt boeren uit om deel te nemen en samen te werken aan de toekomst van de landbouw.

Tijdelijk gratis toegang

De toegang tot de VDBorne Campus Academy kost normaal €50 per jaar. Tijdelijk stelt de VDBorne Campus de lidmaatschappen gratis ter beschikking. Meld je aan via dit formulier.

Auteur: Geert Hekkert

Lees ook: Damman DT 3500H S50-zelfrijder heeft alles wat spuit-technisch mogelijk is

Gerelateerde tags:

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Autonome trekker of veldrobot; welke machine past op jouw bedrijf?

Autonome trekkers en robots vormen nog maar een piepklein deel van het machinepark in de landbouw, maar de vraag ernaar stijgt....
Afbeelding artikel

Niveauregeling en grotere bodemvrijheid voor nieuwe Ekobot WEAI-wiedrobot

In 2025 willen Homburg Holland en het Zweedse Ekobot 20 WEAI-wiedrobots bouwen voor verkoop in Nederland en Zweden.
Afbeelding artikel

FieldBee en Van der Sluis Agri: Een partnerschap voor efficiëntere landbouw

Om precisielandbouw voor alle boeren toegankelijk en betaalbaar te maken, is FieldBee een strategische samenwerking aangegaan met Van der Sluis Agri...
Beheer
WP Admin