fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Mechan International breidt uit naar Duitsland

Alexander Hauser, managing director van Mechan Germany (links) schudt Benjamin Zuck, managing director van Landmaschinen Roschwitz, de hand. Mechan International breidt uit naar Duitsland. De nieuwe dochteronderneming Mechan Germany neemt Landmaschinen Roschwitz over. Hiermee wil Mechan International zijn positie in Europa verstevigen. – Foto: Mechan

Mechan Germany, een nieuwe dochteronderneming van Mechan International, neemt de aandelen over van mechanisatiebedrijf Landmaschinen Roschwitz. Roschwitz is een erkende dealer van Massey-Ferguson trekkers met twee locaties in Bernburg en Schneidlingen.

Mechan International wil zijn positie in Europa verstevigen. Daarnaast wil het bedrijf investeren in de uitbreiding van het team van specialisten met een focus op precisielandbouw. Daarom heeft Mechan International de aandelen van landbouwmechanisatiebedrijf Roschwitz in de Duitse deelstaat Saksen-Anhalt overgenomen. Roschwitz is opgericht in 1995.

Medewerkers behouden baan

Alle huidige medewerkers van Landmaschinen Roschwitz behouden hun baan. Bovendien blijft het managementteam aan boord. Naast dat Roschwitz dealer is van Massey Ferguson, verkoopt het ook producten van de merken Kverneland, Weidemann, Fliegl en Saphir.

Onderdeel van Zweegers Equipment Group

Mechan International maakt deel uit van Zweegers Equipment Group, met dochterondernemingen in Italië, België, Canada, Denemarken en Nederland. Gerrit van der Scheer, voormalig CEO van Royal Reesink, heeft in 2022 samen met Frank Zweegers de Zweegers Equipment Group opgestart. 

Auteur: Annelies Bakker

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Duitse machinefabrikant Knoche in zwaar weer

De Duitse machinefabrikant Knoche verkeert in financiële moeilijkheden. Het bedrijf heeft faillissement aangevraagd.
Afbeelding artikel

Kamps de Wild stopt met samenwerking crop.zone

De samenwerking tussen Kamps de Wild en start-up crop.zone houdt op te bestaan. Kamps de Wild stopt met de verkoop van...
Afbeelding artikel

Italiaanse Seko nieuwe eigenaar van Kongskilde

Het Italiaanse Seko Industries, bekend van zijn voermengwagens, heeft fabrikant Kongskilde overgenomen van New Holland.
Beheer
WP Admin