fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Strautmann onthult zelfrijdende voermengwagen Primus 600 op Eurotier

Strautmann presenteert in november een nieuwe zelfrijdende voermengwagenserie op vakbeurs Eurotier 2024 in het Duitse Hannover. De Primus 600 beschikt over een Smart Feed Cab-cabine en Feed Control-besturingssysteem. Concreet betekent dit meer comfort voor de chauffeur en meer controle over het voer- en weegsysteem van de voermengwagen. - Foto: Strautmann

De Duitse machinefabrikant Strautmann presenteert de nieuwe zelfrijdende voermengwagen Primus 600 op vakbeurs Eurotier. De Primus 600 beschikt over een Smart Feed Cab-cabine en het Feed Control-besturingssysteem.

Strautmann toont op vakbeurs Eurotier 2024, van 12 tot 15 november in Hannover (D.), de zelfrijdende voermengwagen Primus 600. Van chassis tot aan de besturing is de Strautmann Primus 600 volledig nieuw ontworpen. Meer comfort en volledige controle over het voer- en weegsysteem zijn de uitgangspunten bij de ontwikkeling van deze nieuwe zelfrijder. De Primus 600 heeft een laadvermogen van 17 tot 22 kuub.

Meer comfort in cabine

De nieuwe cabine Smart Feed Cab biedt volgens de fabrikant een goed overzicht van alle gegevens van de voermengwagen. Zo heeft de chauffeur in de cabine toegang tot het nieuwe bedieningssysteem Feed Control. Daarmee bedient de bestuurder het weeg- en voersysteem, verschillende camera’s en de bedieningsterminal.

Door het nieuwe design van de cabine is het comfort voor de chauffeur ook verbeterd. Zo beschikt de Primus 600 over een groot raam dat goed zicht biedt rondom de machine, een standaard airconditioningssysteem en een verwarmde voorruit. De spiegels zijn standaard verwarmd en elektrisch verstelbaar.

Zescilinder FPT Turbo-dieselmotor

Strautmann heeft de zelfrijdende voermengwagen Primus 600 uitgerust met een zescilinder FPT Turbo-dieselmotor (151 kW/205pk). In de toekomst kun je ook HVO-brandstof gebruiken, een op plantaardige olie en vetten gebaseerde diesel (biodiesel). Als optie is de Primus 600 uit te rusten met vierwielbesturing.

De zelfrijdende voermengwagen die over twee mengvijzels beschikt, heeft een hoogte van 2,74 meter. De 2 meter brede laadfrees kan het voer laden tot een hoogte tot 5,50 meter. Op EuroTier zal de fabrikant meer details weergeven.

Lees meer artikelen over voermengwagens op Trekkeronline

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Zilveren medaille voor Siloking-magneet op Eurotier

Siloking is bekroond met een zilveren medaille voor zijn nieuwe zware magneet in de voermengwagen. De prijs wordt in november uitgereikt...
Afbeelding artikel

BvL levert voermengwagen in speciale zilvergrijze uitvoering

De Duitse machinefabrikant BvL biedt zijn V-MIX Fill Plus LS Pro voermengwagen aan in een speciale gelimiteerde oplage.
Afbeelding artikel

Bijzonder: super grote zelfrijdende Sgariboldi-voermengwagen in Benelux

De zelfrijdende Sgariboldi-voermengwagen is 14 m lang en 3,87 m hoog. Deze afmetingen zijn uniek in Nederland. Bekijk de wagen op...
Beheer
WP Admin