fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Frisian Motors introduceert elektrische quad Volmer FM-240

De fabrikant van elektrische werk- en voertuigen Frisian motors introduceert een elektrische quad: de Volmer FM-240.

Frisian Motors in Bakkeveen (Fr.) lanceert de elektrische quad Volmer FM-240. De actieradius van de e-quad is maximaal 100 km. De maximum snelheid bedraagt 55 km per uur.

De fabrikant van elektrische werk- en voertuigen Frisian Motors introduceert speciaal voor de groenvoorziening, het landschapsbeheer en de agrarische sector de elektrische quad Volmer FM-240. Met deze e-quad rijd je op één accu maximaal 100 km.

De Volmer FM-240 is uitgerust met een lithium-accu 72V 150Ah en een ingebouwde lader. Daarnaast is de quad voorzien van een tweewiel- of vierwielschakelaar met sperfunctie voor controle en wendbaarheid op verschillende terreinen. De topsnelheid bedraagt 55 km per uur.

De e-quad Volmer FM-240 heeft een actieradius van maximaal 100 km. De laadtijd is 6 uur.
De e-quad Volmer FM-240 heeft een actieradius van maximaal 100 km. De laadtijd bedraagt 6 uur.

Laadtijd 6 uur

Het trekvermogen van de quad bedraagt 185 kg en het laadvermogen 180 kg. Momenteel is er nog geen snellader beschikbaar voor het elektrische voertuig. De laadtijd voor een volle accu bedraagt 6 uur. Het gewicht is 500 kg, inclusief accu, koffer en rek.

Volmer FM-240 al leverbaar

De quad is al leverbaar. De aanschafprijs bedraagt € 15.900, inclusief een rek voorop, een bagagekoffer en een lier aan de voorzijde.

Auteur: Annelies Bakker

Lees ook: Hoe zit het ook alweer met de kentekenplicht?

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Trump dreigt John Deere met strafheffing

Presidentskandidaat Donald Trump dreigt John Deere met strafheffingen tot 200% als de machinefabrikant banen naar Mexico verplaatst.
Afbeelding artikel

FOTO | Krachtmeting op Amerikaanse show ‘100 Years of Horsepower’

De Amerikaanse boer Tom Renner organiseerde de show '100 Years of Horsepower' en bracht honderden trekkers bijeen op zijn Renner Stock...
Afbeelding artikel

Fendt e107 Vario klaar voor de verkoop

De Fendt e107 Vario is rijp voor de verkoop. Machinefabrikant Fendt levert de e-trekkers als eerste in Nederland, Duitsland en Noorwegen.
Beheer
WP Admin