fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Claas levert Rovio 4-maisplukkers met meer capaciteit

Claas vernieuwt de maiskolvenplukkers en brengt de machines op de markt onder de naam Rovio 4. De maisplukkers zijn leverbaar in 6, 8 en 12 rijen. – Foto: Claas

De Duitse machinefabrikant Claas introduceert de Rovio 4-maisplukkers met 6, 8 en 12 rijen. De Rovio 4 biedt tot 30% meer doorvoer dan zijn voorganger Corio. Volgens de fabrikant is het onderhoud vereenvoudigd en de ombouwtijden verkort.

Machinefabrikant Claas zet de nieuwe Rovio 4-maisplukkers in de markt. De Rovio 4-serie vervangt de Corio-maisplukkers. De Rovio 4 biedt tot 30% meer doorvoer dankzij een volledig herzien ontwerp, krachtigere aandrijvingen en een verhoogde overbelastingbeveiliging.

Plukrollen draaien sneller

De Rovio 4-maisplukkers hebben lineaire plukrollen met een hoger toerental voor een gelijkmatige doorvoersnelheid. Per plukrol zijn vier vastgeschroefde messen gemonteerd. Dat zorgt volgens de fabrikant voor efficiënt plukken onder alle omstandigheden.

De herziene kappen met een vlakke hellingshoek van 17 graden verbeteren de oogst van liggende mais. Het onderhoud van de maisplukkers is eenvoudiger door een centrale oliekamer en snel te vervangen onderdelen, aldus Claas.

Sneller inklappen

Op de plukkers is standaard Auto Contour te vinden voor automatische bodemaanpassing en Auto Pilot voor automatisch sturen, wat de chauffeur ontlast. Het inklappen van de plukkers is met een derde versneld. Ook gaat het ombouwen van mais naar zonnebloemen en andersom eenvoudiger en sneller. Om maiskolvenschroot (MKS) te maken, is er een nieuwe adapter leverbaar voor aanbouw aan de Claas Jaguar-hakselaar.

De 4,5 meter brede Rovio 4.675-maisplukker is leverbaar vanaf bruto € 86.995. De 9 meter brede Rovio 4.1275 is te bestellen vanaf bruto € 137.825.

Auteur: Jacco van Erkelens

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Dewulf introduceert getrokken 3-rijige GK3-klembandrooier

Dewulf levert de getrokken 3-rijige GK3-klembandrooier. Deze beschikt volgens de fabrikant over 50% meer rooicapaciteit dan een getrokken 2-rijige rooier.
Afbeelding artikel

VIDEO | Drie unieke bietenrooiers in actie op Youngtimer Feldtag

Drie bijzondere bietenrooiers demonstreerden half september hun rooicapaciteiten tijdens de Youngtimer Feldtag in het Duitse Nordhorn.
Afbeelding artikel

Australische start-up Linttas ontwikkelt eerste elektrische maaidorser

Met de nadruk op elektrificatie en een innovatieve lineaire dorsmethode creëert de Australische start-up Linttas een prototype elektrische maaidorser.
Beheer
WP Admin