fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

FOTO | Krachtmeting op Amerikaanse show ‘100 Years of Horsepower’

Een bekende verschijning voor veel bezoekers van de Amerikaanse show ‘100 Years of Horsepower’: de Rite 750 Earthquake-trekker van de Randall Brothers. Met zijn V12 Detroit 2 takt-motor produceert de trekker een bijzonder jankend geluid. – Foto’s: Mark Pasveer

Onlangs organiseerde de Amerikaanse boer Tom Renner de ‘100 Years of Horsepower’ op zijn boerderij Renner Stock Farms in Belleville, Illinois (VS). Renner en zijn zoon hebben zelf een grote verzameling trekkers, waaronder veel grote kniktrekkers. Alleen het openzetten van de deuren voor het publiek zou voor velen al bijzonder zijn. Renner gaat een stap verder en nodigde iedereen uit zelf ook een trekker mee te brengen. Het resultaat: honderden trekkers op één plek, ook nog eens live te zien in de ploegdemo en maisoogst.

Auteur: Mark Pasveer

Voordat er echt grote trekkers op de markt kwamen, werden de machines wel eens gekoppeld om meer vermogen en vierwielaandrijving te krijgen. Deze zogenoemde tandemtrekkers hadden een eigen categorie.

Een groot speelterrein voor de trekkerchauffeurs. Voor hen is het smullen om al dat imposante materieel te mogen tonen en te laten horen.

Line up: een indrukwekkende rij met fourwheeldrive-trekkers. Sommige trekkers zijn voorzien van nieuwe lak, maar bezoekers zien er ook veel in hun oorspronkelijke ‘werkkleding’.

En nog een rij met fourwheeldrive-trekkers. Een prachtig gezicht.

Groen uit Iowa. Een mooie rij John Deere-trekkers, veel uit de 30-serie, staat klaar voor de show. Op de achtergrond zie je de velddemonstraties.

De John Deere 8630 heeft in zijn leven een nieuwe Cat-motor gekregen. Niet meer origineel maar wel indrukwekkend.

Zelfbouw. Deze machtige trekker is het resultaat van enkele maanden hard werken. De originele John Deere-motor is vervangen door een Caterpillar van bijna 900 pk.

Een onbekende verschijning op de Amerikaanse show ‘100 Years of Horsepower’: het Amerikaanse merk Rome.

Het publiek volgt de actie nauwkeurig. Ploegen met een 10 schaar-ploeg vergt vakmanschap.

Steigers in actie. Opvallend veel Steigers van de vroege tot late series waren te zien op de show. In alle gevallen gaat het hier om de in serie gebouwde Steigers.

De Big Bud HN 250 van Tom Renner is de publiekslieveling. De volledig gerestaureerde trekker is een zeldzame verschijning.

Nogmaals het witte monster van Tom Renner in beeld: de Big Bud HN 250.

Vol gas. Deze John Deere 7020 moet er flink aan trekken om zijn medestrijders bij te houden.

Strak in de lak: de Oliver 2255 uit 1973.

Miniatuurmodellen zijn er ook op de show ‘100 Years of Horsepower’, zoals deze handgebouwde unieke John Deere 8850 met V8-motor. Vraagprijs: 18.000 dollar (!).

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Fendt e107 Vario klaar voor de verkoop

De Fendt e107 Vario is rijp voor de verkoop. Machinefabrikant Fendt levert de e-trekkers als eerste in Nederland, Duitsland en Noorwegen.
Afbeelding artikel

VIDEO | Trekt financieringsactie trekkerfabrikant jou over de streep?

De kortingsacties op trekkers vliegen de boeren die vakbeurs ATH bezoeken om de oren. Maar slaan die acties aan bij hen?...
Afbeelding artikel

FOTO | Smullen van klassieke prairietrekkers in Amerikaanse Maxwell

Wie door het Amerikaanse Maxwell rijdt, ziet overal klassieke prairietrekkers. Akkerbouwers Kirk, Danny, Dennis, Lamyel en Lance praten graag over de...
Beheer
WP Admin