fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Zuid West Banden introduceert Float Control-luchtdrukwissel

Aan de rechterkant van de cabine, voor het spatbord, is de controlebox zichtbaar. De wens vanuit de fabrikant is dat deze nog iets compacter wordt. Foto: Float Control/Zuid West Banden

Bandendistributeur Zuid West Banden met vestigingen in Klaaswaal (Z.-H.), Noordwijkerhout (Z.-H.) en Kapelle (Z.) komt met een nieuw luchtdrukwisselsysteem voor banden. Naast het importeren van het AgriBrink-systeem, start het bedrijf met het nieuwe merk Float Control.

Zuid West Banden levert op dit moment al luchtdrukwisselsystemen van het Canadese merk AgriBrink. Voor klanten die dit te luxe vinden, leverde de bandenspecialist al een simpeler systeem met mechanische kranen. Door dit aan de binnenkant aan het spatbord te monteren, kun je handmatig en vanuit de trekker de luchtdruk in de wielen veranderen. Daar komt nu een systeem tussenin, dat elektrisch wordt aangestuurd via één controlebox.

Te zien op vakbeurs ATH

Het nieuwe Float Control-systeem is aan te sturen via Isobus of via een optioneel extern scherm. De aansturing zit weggewerkt in een controlebox, die je op het voertuig kunt plaatsen. Deze is indien gewenst ook over te zetten naar een andere voorbereidde trekker.

Het losse Isobus-gestuurde setje voor twee assen kost € 6.350, exclusief opbouwen. Vanaf eind september is het leverbaar. Het systeem is te zien op de vakbeurs ATH in Biddinghuizen (Fl.), van 11 tot en met 14 september 2024 op de stand van Zuid West Banden.

Auteur: Jacco van Erkelens

Gerelateerde tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

VIDEO | Trekt financieringsactie trekkerfabrikant jou over de streep?

De kortingsacties op trekkers vliegen de boeren die vakbeurs ATH bezoeken om de oren. Maar slaan die acties aan bij hen?...
Afbeelding artikel

Apollo Tyres introduceert Terra MPT 1-band voor multifunctionele voertuigen

De Indiase bandenfabrikant Apollo Tyres introduceert een nieuwe assortiment all-steel radiaalbanden: de Apollo Terra MPT 1-bandenserie.
Afbeelding artikel

55.000 bezoekers op ATH 2024

Net als in 2022 bezochten 55.000 boeren, loonwerkers en professionals werkzaam in de groensector afgelopen week vakbeurs ATH in Biddinghuizen.
Beheer
WP Admin