fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Machinefabrikant Horsch opent fabriek in Brazilië

De Duitse machinefabrikant Horsch opent een fabriek in Brazilië waar onder meer precisiezaaimachines en grondbewerkingmachines worden gebouwd. - Foto: Horsch

De Duitse machinefabrikant Horsch heeft een nieuwe fabriekshal gebouwd in Curitiba, Brazilië. Hier gaat de fabrikant onder meer precisiezaaimachines produceren voor meerdere markten.

Op een terrein ter grootte van 16 hectare neemt Horsch een nieuwe hal met een oppervlakte van 35.000 m2 in gebruik. In de fabriekshal bevindt zich een productielijn voor precisiezaaimachines en een lijn voor grondbewerkings- en gewasbeschermingsmachines.

Investering € 60 miljoen

De fabrikant telde € 60 miljoen neer voor de bouw van de nieuwe hal in Brazilië. “Het is de grootste investering die we tot nu toe in zo’n korte tijd in een fabriek hebben gedaan”, zegt Philipp Horsch, CEO van de gelijknamige machinefabrikant. “Brazilië is een interessante markt, de landbouw heeft zich hier sterk ontwikkeld. Met de uitbreiding en opening van deze nieuwe fabriek heeft Horsch een nieuwe mijlpaal gezet. We kunnen onze technologieën beschikbaar stellen aan een nog grotere kring van agrariërs wereldwijd”, aldus Horsch.

Focus op Brazilië en andere landen

De fabriek in Brazilië is berekend op vraag vanuit Latijns-Amerika, delen van Afrika en in sommige gevallen Europa. “We beperken de reikwijdte van deze fabriek niet, al ligt de belangrijkste focus natuurlijk op de Braziliaanse markt”, zegt Horsch.

Auteur: Annelies Bakker

Lees ook: Proefrit met RO 1 autonome tractie-unit van Horsch

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Ron Smit (Homburg): ‘Rabe-machines vullen ons programma mooi aan’

Ron Smit, productspecialist bij Homburg Holland, legt uit waarom Homburg nu ook ploegen en rotorkopeggen van Rabe gaat importeren.
Afbeelding artikel

Toegang tot internet via CNH en Intelsat

CNH Industrial wil ook in de meest afgelegen landbouwgebieden toegang tot snel internet en gaat samenwerken met satellietbedrijf Intelsat.
Afbeelding artikel

Tolsma-Grisnich en Schouten sorteren samen

Invaro Group - waaronder Schouten Agri Solutions valt - en Tolsma-Grisnich zijn actief in de sorteertechniek en werken vanaf 1 mei...
Beheer
WP Admin