fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Antonio Carraro stapt over op Yanmar-motor

In de Antonio Carraro-trekkers komt een Yanmar-motor te liggen. Het gaat om motortype 4TNV86-C dat maximaal 51 pk (37,5 kW) levert. - Foto: Antonio Carraro

De Italiaanse machinefabrikant Antonio Carraro gaat een Yanmar-motor gebruiken in zijn trekkers. Het gaat om het type 4TNV86-C, dat maximaal 51 pk (37,5 kW) levert. Het blok vervangt de Kubota-motor die Antonio Carraro voorheen gebruikte.

De Yanmar-motor voldoet aan de stage-V emissienorm dankzij het common-rail-inspuitsysteem in combinatie met een EGR-klep. De aansturing van de Yanmar-motor gebeurt volledig elektrisch.

Yanmar-motor sluit aan bij nieuwe hydraulische aandrijving

Volgens Antonio Carraro sluit de nieuwe motor goed aan bij de nieuwe hydraulische aandrijving in de nieuwe TR-8500-serie. Deze TR-serie heeft vierwielbesturing en kan worden voorzien van het RGS-omkeersysteem. Met dit systeem is de richting in enkele seconden om te draaien, waardoor er volgens de fabrikant goed zicht is op de werkzaamheden achter de trekker.

Wanneer de TR-5800 op de markt komt en hoeveel de trekker gaat kosten is niet bekend.

Auteur: Robin Looman

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

NPPL-deelnemers testen autonome Fendt 716

NPPL-deelnemers testen dit jaar een Fendt 716 met iQuus Autonomy op initiatief van Nationale Proeftuin Precisielandbouw (NPPL) en Wageningen UR.
Afbeelding artikel

Agco in 2023 marktleider in krimpende Europese trekkermarkt

Het Agco-concern verkocht in 2023 de meeste trekkers in Europa, gevolgd door CNH Industrial. John Deere is als merk het grootste....
Afbeelding artikel

Deutz-Fahr introduceert budgetversie van 5-serie

De Duitse trekkerfabrikant Deutz-Fahr brengt een nieuwe budget-trekkerserie op de markt: de 5 Keyline.
Beheer
WP Admin