fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

BvL zet instrooimachine met meer inhoud in de markt

De doseerband van de vernieuwde instrooimachine V-Comfort Bedding is uitgerust met een elastische koppeling. - Foto: BvL

Machinefabrikant BvL introduceert een verbeterde versie van de instrooimachine V-Comfort Bedding. De nieuwe versie is er met 2,3 en 3 kuub inhoud.

Dat is meer inhoud dan de tot nu toe maximale 1,7 kuub. Ook de aandrijving is veranderd. De doseervijzels worden ieder met een hydromotor aangedreven via een speciale kettingaandrijving die de fabrikant de BvL Power Chain noemt. BvL claimt dat deze werkwijze een gelijkmatige verdeling van kracht over de twee vijzelwalsen bewerkstelligt.

Doseerband met elastische koppeling

De doseerband is met een elastische koppeling uitgerust. De motoren van de vijzelwalsen zijn eveneens elastisch gelagerd. De doseerband is nu 400 mm breed, waardoor de instrooimachine ook grotere volumes kan verwerken.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Indiase Niqo Robotics zet spotspray-retrofitkit voor elke spuit in de markt

Niqo Robotics richt zich met zijn door spotspray-retrofitkit Niqo RoboSpray vooral op de Indiase markt, maar komt ook naar Europa.
Afbeelding artikel

15 nieuwe VF-bandenmaten Alliance Agriflex+372

Bandenfabrikant Yokohama-ATG breidt zijn VF-bandenserie Alliance Agriflex+372 uit met 15 nieuwe maten.
Afbeelding artikel

Realtime machinepark beheren met app FieldOps van CNHi

CNHi lanceert voor trekkermerken Case IH, Steyr en New Holland op de Agrishow in Brazilië een nieuwe app genaamd FieldOps.
Beheer
WP Admin