fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Kubota en Nvidia werken samen aan autonome trekker

Dit is de 'droomtrekker' van Kubota, gepresenteerd in januari 2020. Foto: Kubota

Machinefabrikant Kubota gaat samenwerken met de Amerikaanse chipfabrikant Nvidia. Het doel: een intelligente, autonome trekker ontwikkelen.

De Japanse trekkerfabrikant Kubota gaat samen met de Amerikaanse chipfabrikant Nvidia een autonome trekker ontwikkelen. Hierbij worden Kubota-trekkers uitgerust met apparatuur van Nvidia, denk hierbij aan een grafische processor (GPU), Artificial Intelligence (AI) en camera’s waarvan de verzamelde data meteen wordt verwerkt. Nvidia’s grafische processor en artificiële intelligentie worden zó geïnstalleerd dat deze met hoge snelheid gewas- en weersomstandigheden kunnen analyseren.

Kubota introduceerde al in 2017 de autonome Agrirobo-trekkers. Die trekkers kunnen autonoom rondrijden en houden daarbij rekening met de omgeving, maar deze zijn niet uitgerust met AI en hebben daarom menselijk toezicht nodig.

Droomtrekker

In januari 2020 toonde Kubota het ‘X tractor’-concept. Dit futuristische model werd gepresenteerd op een tentoonstelling voor nieuwe producten in Kyoto. Dit concept al uitgerust met Artifical Intelligence (AI) en elektrificatie. De zogenoemde ‘droomtrekker’ is een compleet autonome trekker, en het geeft weer hoe Kubota denkt over de toekomst van trekkers. Nu, vanwege de samenwerking met Nvidia, lijkt deze ‘droomtrekker’ een stap dichterbij de werkelijkheid.

Gerelateerde tags:

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Robot Kubota KATR wint CES Innovation Award

Kubota Noord-Amerika heeft met robot Kubota KATR de Best of Innovation-award gewonnen op de CES Innovation Awards 2025.
Afbeelding artikel

Jubileumeditie Kubota: 50 oranjezwarte M7’s voor Europese markt

Kubota is vijftig jaar actief in Europa. Ter ere van dit jubileum levert de fabrikant vijftig M7004-trekkers in een oranjezwarte kleurstelling.
Afbeelding artikel

Kubota werkt aan een opbouwkit voor autonoom rijden

Kubota presenteert een opbouwkit waarmee trekkers autonoom kunnen rijden. Het duurt nog 2 tot 5 jaar voordat het product op de...