fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

McCormick X7 krijgt nieuwe Clever Cab-cabine

McCormick heeft de Clever Cab-cabine uitgerust met twee nieuwe monitors, waarvan één in het dashboard en een 12 inch touchscreenterminal op de armleuning. Deze noemt McCormick DSM Plus. – Foto: Tapio Vesterinen

De Italiaanse trekkerfabrikant Argo rust de McCormick X7-serie uit met een nieuwe cabine: de Clever Cab. De fabrikant presenteert de Clever Cab in november op vakbeurs Eima in het Italiaanse Bologna.

De Clever Cab-cabine is langer dan de oude cabine, waardoor de veerweg op de stoel met maar liefst 12 centimeter naar achteren is verlengd. Ook is de cabine 7,6 centimeter hoger. Het volume van de cabine daardoor 14 % groter dan de oude.

Tevens is het glasoppervlak met 16 % toegenomen. De ruitenwisser maakt nu een slag van 210 graden. CleverCab heeft ook speciale ruiten in de deuren die de cabinetemperatuur bij fel zonlicht met 6 graden verlagen. Tot slot is de instap met 6,2 centimeter verbreed en is de cabine voorzien van een nieuwe Grammer-stoel, waarvan de bovenzijde draaibaar is.

Nieuwe touchscreenterminal DSM Plus

De cabine is uitgerust met twee nieuwe monitors, waarvan één in het dashboard en een 12 inch touchscreenterminal op de armleuning. Deze noemt McCormick DSM Plus. Het is in de nieuwe terminal aanzienlijk eenvoudiger om de layout te wijzigen dan voorheen. De vorige versie van de X7 had een achteraf ingebouwd automatisch stuursysteem van TopCon. Nu is alles geïntegreerd in de nieuwe terminal.

Radiobediening via touchscreen

Niet onbelangrijk: de radiobediening werkt voortaan eveneens via het touchscreen. Er zijn vier luidsprekers bovenin de cabine gemonteerd. Dit alles is compatible met Apple Car Play en Android Auto om muziek te streamen.

McCormick presenteert de Clever Cab in de X7-serie in november op vakbeurs Eima 2024, van 6 t/m 10 november in het Italiaanse Bologna.

Auteur: Martijn Knuivers

Op zoek naar een gebruikte McCormick uit de X7-serie? Kijk op Traktorpool.nl

Gerelateerde tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Frisian Motors introduceert elektrische quad Volmer FM-240

Frisian Motors lanceert de elektrische quad Volmer FM-240. De actieradius is maximaal 100 km en de maximum snelheid 55 km per...
Afbeelding artikel

Zilveren medaille voor Siloking-magneet op Eurotier

Siloking is bekroond met een zilveren medaille voor zijn nieuwe zware magneet in de voermengwagen. De prijs wordt in november uitgereikt...
Afbeelding artikel

BLOG | ‘Onweer op drukbezochte vakbeurs ATH’

Slecht weer betekent dat mensen liever niet naar de ATH gaan. Of die conclusie terecht was? Nou, niet echt, blogt TREKKER-hoofdredacteur...
Beheer
WP Admin