fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Kamps de Wild stopt met samenwerking crop.zone

De samenwerking tussen Kamps de Wild en de Duitse agtech start-up crop.zone houdt op te bestaan. Kamps de Wild stopt met de verkoop en ondersteuning van de elektrische loofdodingstechniek Nucrop en gaat niet verder met de verkoop van het product Volt.apply. – Foto: Nucrop

De samenwerking tussen Kamps de Wild en de Duitse agtech start-up crop.zone houdt op te bestaan. Kamps de Wild gaat niet verder met de verkoop van het product Volt.apply.

Na 2,5 jaar valt het doek voor importeur Kamps de Wild in Zevenaar (Gld.) en de Duitse agtech start-up crop.zone. De toepasbaarheid van de Nucrop-oplossing voor loofdoding van aardappelen past volgens Kamps de Wild niet meer bij de maatschappelijke verwachtingen omtrent gewasbescherming.

Verkoop Volt.apply stopt

Nucrop is een milieuvriendelijke oplossing voor loofdoding in aardappelen. Dit wordt door middel van elektriciteit en een geleidingsvloeistof gerealiseerd. Kamps de Wild heeft met het product Volt.apply demonstraties uitgevoerd bij aardappeltelers. Volt.apply is een apparaat ten behoeve van hybride elektrische loofdoding en onkruidbeheersing.

Ondanks voldoende perspectief gaat Kamps de Wild niet verder met de verkoop van Volt.apply. Als reden voor het beëindigen van de samenwerking geeft de importeur aan dat het niet past bij de visie en strategie van het bedrijf.

Auteur: Annelies Bakker

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Italiaanse Seko nieuwe eigenaar van Kongskilde

Het Italiaanse Seko Industries, bekend van zijn voermengwagens, heeft fabrikant Kongskilde overgenomen van New Holland.
Afbeelding artikel

Ursus voor de derde keer te koop

De Poolse trekkerfabrikant Ursus staat na twee vergeefse pogingen opnieuw te koop. Deze keer is de vraagprijs zo’n 40% lager dan...
Afbeelding artikel

Trump dreigt John Deere met strafheffing

Presidentskandidaat Donald Trump dreigt John Deere met strafheffingen tot 200% als de machinefabrikant banen naar Mexico verplaatst.
Beheer
WP Admin