fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Claas beëindigt arbeidstijdverkorting

Claas-fabriek in Harsewinkel (D.). Inmiddels kunnen 600 medewerkers van de Duitse machinefabrikant Claas die te maken hadden met arbeidsverkorting, weer volgens reguliere contractuele tijden aan de slag. – Foto: Claas

De Duitse machinefabrikant Claas heeft de arbeidstijdverkorting beëindigd en laat zijn fabriek in Harsewinkel (D.) weer op volle toeren draaien. Dat meldt de Duitse nieuwswebsite Die Glocke. Dat betekent dat 600 medewerkers weer volledig aan de slag kunnen.

Claas kan de productielocatie voor onder andere maaidorsers en hakselaars in het Duitse Harsewinkel weer op volle toeren laten draaien. De arbeidstijdverkorting – die meerdere machinefabrikanten invoerden – is bij Claas beëindigd.

Claas liet aan de Duitse nieuwswebsite Die Glocke weten dat het tijdelijk verkorten van de werktijd in met name de productie van maaidorsers ervoor heeft gezorgd dat banen behouden konden worden. Inmiddels kunnen de 600 medewerkers weer volgens hun reguliere contractuele werktijden aan de slag.

Nog geen marktverbeteringen op korte termijn

De fabrikant greep deze onaangename situatie overigens aan om renovatie- en nieuwbouwwerkzaamheden uit te voeren. En ondanks de goede berichtgeving dat de arbeidstijdverkorting is beëindigd, geeft Claas aan dat het nog niet rekent op verbetering in de vraag naar landbouwmachines.

Auteur: Jacco van Erkelens

Lees ook: Fabrikanten landbouwmachines in flinke dip

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Zweedse ploegenfabrikant Överum start vestiging in Nederland

De Zweedse fabrikant Överum start een vestiging in Nederland. Harry Terpstra, nu nog in dienst van Vredestein, wordt eindverantwoordelijke.
Afbeelding artikel

Kubota gaat Deense Robotti-veldrobot verkopen

De Japanse machinefabrikant Kubota en de Deense robotbouwer Robotti gaan samenwerken. Kubota gaat de Robotti-veldrobot verkopen in Kubota-oranje.
Afbeelding artikel

Kaweco houdt ermee op

Het oer-Nederlandse machinemerk Kaweco houdt op te bestaan. Kaweco’s eigenaar, Royal Reesink, trekt de stekker eruit.
Beheer
WP Admin