fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Gregor Dietachmayer (Pöttinger): ‘Wilco Elkink directeur van Pöttinger Nederland’

Bestuursvoorzitter van Pöttinger Gregor Dietachmayer. Foto: Pöttinger

De Oostenrijkse fabrikant Pöttinger start een eigen vestiging in Nederland: Pöttinger Nederland. Duport in Dedemsvaart (Ov.) stopt dus met de import van Pöttinger-machines. De samenwerking tussen Pöttinger en Duport duurde meer dan twintig jaar. Nederland was het enige land waar de Oostenrijkse machinefabrikant nog een importeur had. Waarom zet Pöttinger deze stap? Gregor Dietachmayer, bestuursvoorzitter van Pöttinger, vertelt.

Hoe gaat de nieuwe organisatie eruit zien?

“We zijn momenteel druk om een team van ongeveer zeven personen samen te stellen. Wilco Elkink, die al werkzaam was bij Duport, wordt eindverantwoordelijke voor Pöttinger Nederland. We gaan een organisatie opbouwen met een afdeling verkoop en service. De onderdelen worden rechtstreeks vanuit een magazijn uit Duitsland naar de dealer verzonden. In het nieuwe team zullen ook een aantal bekende gezichten zitten. Zoals het er nu uit ziet, zal de nieuwe dochteronderneming half oktober 2024 officieel van start gaan.”

En waar zal dit zijn?

“Op dit moment weten wij dat nog niet. We hebben een aantal locaties in het vizier. Over niet al te lange tijd zullen we een keuze maken.”

Verandert er ook iets in het dealernetwerk?

“Nee, wij zullen met dezelfde groep dealers gaan samenwerken. Het contact zal wel directer zijn. De machines zullen ook rechtstreeks worden afgeleverd bij de dealers. Dat gebeurt in andere landen waar we een vestiging hebben namelijk ook.”

Wat verandert er voor de klanten?

“Ik hoop niks. Ik verwacht dat de informatieverstrekking beter wordt. De communicatie tussen klanten en Pöttinger zal waarschijnlijk, omdat er een schakel tussenuit valt, beter en sneller verlopen.”

De winstmarge die Duport binnenhaalde is iets wat we nu zelf gaan doen met Pöttinger Nederland

Gaan de machineprijzen dalen nu importeur Duport wegvalt?

“Nee, dat denk ik niet. De winstmarge die Duport binnenhaalde is iets wat we nu zelf gaan doen met Pöttinger Nederland. Wij maken natuurlijk ook kosten. Op dat gebied zal er geen groot verschil zijn.”

Gaat Pöttinger Nederland ook voorraad houden?

“Nee, er komt geen speciale loods waar de machines worden gestald. De machines worden rechtstreeks vanuit Oostenrijk naar de dealer getransporteerd. We gaan alleen een ruimte inrichten met reserveonderdelen.”

Wat verwacht u van de toekomst?

“Ik ben zeer positief gestemd. De afgelopen jaren hebben wij goed samengewerkt met Duport, maar ik hoop dat we nog intensiever met de klanten in Nederland gaan samenwerken.”

Gerelateerde tags:

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Pöttinger levert nieuwe serie Boss 3000-opraapwagens

Pöttinger introduceert een nieuwe serie Boss 3000-opraapwagens. Deze serie vervangt de Euroboss-opraapwagens.
Afbeelding artikel

Pöttinger introduceert Boss 3000 Master-opraapwagen

De Pöttinger Boss 3000-opraapwagen is bedoeld voor kleinere bedrijven. Het Pöttinger Evomatic-systeem vergt volgens de fabrikant minder onderhoud.
Afbeelding artikel

Video | Pöttinger-bandhark Mergento VT 9220 in het gras

In deze video zie je de nieuwe bandhark van Pöttinger, de Mergento VT 9220, aan het werk in Nederland.
Beheer
WP Admin