fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Tractorbumper werkt aan bumper met ingebouwde compressor

De TractorBumper Air is voorzien van een schottencompressor in het midden, en optioneel twee luchtketels aan de zijkanten. - Foto's: Tractorbumper

Tractorbumper uit Alphen (N.-Br.) heeft een nieuwe bumper ontwikkeld met daarin een compressor en luchtketels. Deze zogenoemde TractorBumper Air is bedoeld voor bandenspanningswisselsystemen.

Tractorbumper uit Alphen (N.-Br.), een Nederlandse fabrikant van onderrijbeveiligingen voor op trekkers, heeft een nieuwe bumper ontwikkeld met daarin een compressor en optioneel twee luchtketels. De zogenoemde TractorBumper Air is bedoelt om te combineren met een bandenspanningswisselsysteem.

Hydraulisch aangedreven
In het midden van deze nieuwe bumper is een hydraulisch aangedreven schottencompressor geplaatst met een pompcapaciteit van 2.000 liter lucht per minuut. Daartoe is een oliestroom van 55 liter per minuut nodig.

Optioneel wordt de bumper uitgerust met twee luchtketels van beide 60 liter inhoud. De aanrijbeveiliging met compressor doet ook dienst als een 600 kilo zwaar frontgewicht. De bumper is zó ontwikkelt, dat als je achterwaarts ergens tegenaan rijdt, de uiterste delen naar voren kunnen vouwen.

In Biddinghuizen
Tractorbumper presenteert de zogenoemde TractorBumper Air voor het eerst op de AgroTechniek Holland-beurs in Biddinghuizen (Fl.), die morgen van start gaat. De Noord-Brabantse fabrikant gebruikt de beurs om meningen te peilen. Het gaat vooralsnog om een prototype; het is volgens Tractorbumper nog te vroeg om een vraagprijs en levertijd te formuleren.

Auteur: Bob Karsten

De compressor wordt hydraulisch door de trekker aangedreven en vraagt om 55 liter olie per minuut.
De compressor wordt hydraulisch door de trekker aangedreven en vraagt om 55 liter olie per minuut.

Gerelateerde tags: , , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

VIDEO | Trekt financieringsactie trekkerfabrikant jou over de streep?

De kortingsacties op trekkers vliegen de boeren die vakbeurs ATH bezoeken om de oren. Maar slaan die acties aan bij hen?...
Afbeelding artikel

55.000 bezoekers op ATH 2024

Net als in 2022 bezochten 55.000 boeren, loonwerkers en professionals werkzaam in de groensector afgelopen week vakbeurs ATH in Biddinghuizen.
Afbeelding artikel

Eite Breeuwsma verzamelt herinneringen met miniaturen

Eite Breeuwsma probeert de machines waar hij vroeger mee werkte zo nauwkeurig mogelijk in miniatuur na te bouwen. Met dank aan...
Beheer
WP Admin