fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

New Holland IntelliSense wint Bronzen Sikkel op ATH

IntelliSense is een optie op de New Holland-grootpakpersen en behelst een LiDAR-sensor aan de voorkant van het cabinedak van de trekker dat het zwad aftast. Foto: Mark Pasveer.

Op de eerste dag van de vakbeurs Agrotechniek Holland (ATH) heeft de jury van mechanisatie-journalisten uit 11 nominaties de New Holland IntelliSense als winnaar van de Bronzen Sikkel uitgeroepen.

De Bronzen Sikkel wordt uitgereikt voor een machine of hulpmiddel dat nieuw is op de ATH-beurs, vernieuwend is in de sector en helpt om een praktisch probleem op te lossen. IntelliSense is een optie op de New Holland-grootpakpersen en behelst een LiDAR-sensor aan de voorkant van het cabinedak van de trekker dat het zwad aftast. IntelliSense neemt het sturen van de trekker en het regelen van de rijsnelheid over van de chauffeur. Dat verlicht het werk en bevordert de kwaliteit en de capaciteit van het werk.

Gedeelde tweede plaats voor Kverneland en Landkracht

Kverneland en Landkracht werden bekroond met een gedeelde tweede plaats voor hun cameragestuurde spotsprayer. Kverneland voor de SKAi SpotSpray-cameratechniek op de iXter B gedragen veldspuit, Landkracht voor de Rumex RXF-900-spotsprayer. Geen identieke machines, maar in essentie met vergelijkbare techniek die veel potentie heeft voor doorontwikkeling: aan de hand van camerabeelden planten herkennen als basis voor het aansturen van heel gericht werkende spuitdoppen.

Kemp Machines verovert derde plaats

De derde prijs was voor de folierolhouder van Kemp Machines. Een eenvoudig maar praktisch hulpmiddel voor het afrollen van grote rollen plastic op de kuil. De folierolhouder is geschikt om met rollen tot 500 meter lengte te werken.

Auteur: Martin Smits

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

VIDEO | Trekt financieringsactie trekkerfabrikant jou over de streep?

De kortingsacties op trekkers vliegen de boeren die vakbeurs ATH bezoeken om de oren. Maar slaan die acties aan bij hen?...
Afbeelding artikel

55.000 bezoekers op ATH 2024

Net als in 2022 bezochten 55.000 boeren, loonwerkers en professionals werkzaam in de groensector afgelopen week vakbeurs ATH in Biddinghuizen.
Afbeelding artikel

Foto | Nog meer nieuwe machines op ATH in Biddinghuizen (2)

In het tweede deel van de fotoreportage over vakbeurs ATH 2024 zie je nog meer machinenieuws.
Beheer
WP Admin