fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Vegniek vernieuwt woeler-cultivator CombiMaster

Vegniek heeft de CombiMaster, een combinatie van woeler en cultivator, onlangs vernieuwd. Op de foto staat de CombiMaster 300 met de zogenoemde Dent Michel-tanden, maar er zijn ook andere tanden leverbaar. – Foto: Vegniek

Machinebouwer Vegniek in Emmeloord (Fl.) heeft al langere tijd een combinatie van woeler en cultivator in zijn programma: de CombiMaster. Vegniek heeft de machine onlangs vernieuwd. Een belangrijke verandering is de nalooprol.

Vegniek heeft de nalooprol van de CombiMaster vernieuwd. Deze is nu hydraulisch boven het werktuig te heffen, waardoor de trekker beter in balans blijft tijdens transport.

Optioneel is een hefinrichting aan de looprol leverbaar, waardoor je ook in één werkgang kunt zaaien. De machinebouwer levert verschillende looprollen. In de praktijk levert Vegniek de woeler-cultivator vaak met een in eigen huis geconstrueerde ringenwals. Deze drukt in combinatie met een zaaimachine de grond precies in de zaaispoortjes aan.

Kiezen uit diverse soorten cultivatortanden

Cultivator en woeler zijn onafhankelijk van elkaar in diepte instelbaar. Ook zijn er verschillende soorten cultivatortanden waaruit je kunt kiezen. Bij de nieuwe constructie is het makkelijker geworden om verschillende soorten tanden te monteren.

De CombiMaster is leverbaar in verschillende werkbreedtes: 3 meter, 3,50 meter en 4,5 meter in een getrokken uitvoering. De basisprijs van de 3 meter brede machine is €15.980. De prijs voor een kooirol bedraagt €1.975. Een ringenwals kost €5.800.

Auteur: Martin Smits

Lees ook: Hoe goed doet looftrekker Vegniek DiscMaster DM 300 zijn werk?

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Nieuwe opties voor Pöttinger Servo-ploegen 2000 en 4000

Pöttinger levert de Servo 4000-ploeg vanaf 2025 ook als onlandploeg. De Servo 2000-wentelploeg krijgt hydraulische snijbreedteverstelling.
Afbeelding artikel

VIDEO | Zes woelers tonen effect diepe grondbewerking

Zes woelers tonen verschillende woeltechnieken tijdens een velddemo in Nieuw-Beerta (Gr.). Bekijk de effecten van diepe grondbewerking.
Afbeelding artikel

VIDEO | Pöttinger toont nieuwe en vernieuwde werktuigen

Bekijk nieuwe en vernieuwde werktuigen voor de akkerbouw van machinefabrikant Pöttinger, zoals de Plano VT 6060 en Lion V6040.
Beheer
WP Admin