fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Lezer van de maand: Juliën Kuiper

Juliën Kuiper poseert met zijn Fendt 311 LSA, met 20.000 uur op de teller. “Iedereen in de buurt reed viercilinders. Dus toen deze zescilinder voorbij kwam, moest ik ’m natuurlijk hebben.” - Foto: Jan Willem van Vliet

TREKKER-lezer Juliën Kuiper runt mechanisatiebedrijf JKM Tech in het Groningse Midwolde en repareert verschillende merken trekkers. “We doen alle kleuren van de regenboog, maar wel met een aardig deel Fendt. Vind ik een mooi merk.”

Wat is JKM Tech voor een bedrijf?

“JKM Tech is een landbouwmechanisatiebedrijf dat zich richt op service en allerhande reparaties in de landbouwsector. We zitten in een veehouderijregio, dus het gaat vooral om trekkers, machines en een beetje stalinrichting.”

Hoe lang doe je dit al?

“Ik ben in 2012 voor mezelf begonnen. Eerder acht jaar voor een LMB gewerkt en na een opleiding werktuigbouwkunde in Apeldoorn daar echt het vak geleerd, en vooral Fendt leren kennen. Op een geven moment is het bedrijf overgenomen. Dat beviel me niet zo. De ene dag wilden de nieuwe eigenaren van alles zelf regelen, de andere dag moest jij maar zorgen dat alles goed kwam. Er zat weinig lijn in. Na een kort uitstapje bij een ander, ben ik eigen baas geworden.”

Doe je alles in je eentje?

“Nee, een jaar of vijf, zes geleden is er een leerling bij gekomen, een dag naar school en vier dagen bij mij werken. Dat werd een blijvertje. Als zzp’er werkt hij nog steeds zo’n drie dagen voor mij. Inmiddels is er een nieuwe leerling bijgekomen.”

Hoe bouw je een klantenkring op, en lukt dat goed?

“Ja hoor, het loopt prima. Dat is helemaal met mond-tot-mondreclame gegaan. Van vroeger uit sleutelde ik al. Bijvoorbeeld een trekker kopen, in orde maken en weer doorverkopen. Boeren wisten op een gegeven moment dat er zo’n handige jongen was en vroegen me om wat voor hen te komen repareren. Vanuit dat netwerk heb ik mijn bedrijf kunnen starten en opbouwen.”

Is het Fendt wat de klok slaat?

“We doen alle kleuren van de regenboog, maar wel met een aardig deel Fendt. Vind ik een mooi merk; degelijke kwaliteit en een hoop draaiuren tegen weinig onkosten. Deze 311 LSA is overigens privé, die heeft 20.000 uren op de teller. Iedereen in de buurt reed viercilinders. Dus toen deze zescilinder voorbij kwam, moest ik ’m natuurlijk hebben.”

Nog groeiplannen?

“Op zich bevalt het zoals het is, ik hoef niet groot. Maar ik zoek nog een grotere werkplaats. Bij mooi weer staan we nu ook weleens buiten te sleutelen. Het is toch makkelijker als je alles binnen kunt doen.”

Auteur: Eric Wientjes

Ben je op zoek naar een Fendt 311 LSA? Kijk eens op Traktorpool.nl

Gerelateerde tags:

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Lezer van de maand: Robert Eisses

TREKKER-lezer Robert Eisses heeft drie bedrijven in de landbouwtechniek en is al sinds zijn 27e gespecialiseerd in het merk Fendt. Hij...
Afbeelding artikel

Lezer van de maand: Dion Filius

TREKKER-lezer Dion Filius is mede-eigenaar van een mechanisatiebedrijf. In zijn vrije tijd sleutelt hij aan een Inter 833-smalspoortrekker.
Afbeelding artikel

​Lezer van de maand: Michiel Drummen

TREKKER-lezer en akkerbouwer Michiel Drummen heeft drie New Holland-trekkers, een Renault en zijn grote liefde: een Unimog U 1000 uit 1977.
Beheer
WP Admin