fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Royal Reesink verkoopt Motrac Industries

Royal Reesink verkoopt Motrac Industries aan Anders Invest. Motrac Industries is distributeur en leverancier van hydraulische en elektrische aandrijfsystemen. Je kunt het bedrijf kennen van de combinatie met Kuhn, waaruit de elektrische voermengwagen MoRe-E voortkwam. – Foto: Mark Pasveer

Royal Reesink, importeur van onder andere Kuhn, verkoopt Motrac Industries aan Anders Invest. Volgens Reesink past Motrac niet meer in de strategische focus van het bedrijf.

Motrac Industries is distributeur en leverancier van hydraulische en elektrische aandrijfsystemen. Je kunt het bedrijf kennen van de combinatie met Kuhn, waaruit de elektrische mengwagen MoRe-E voortkwam. Royal Reesink stoot Motrac Industries af en verkoopt het aan Anders Invest, investeerders in industrie, food & agri en vastgoed.

Volgens Royal Reesink past Motrac niet meer in de strategische focus van het bedrijf. Reesink richt zich op kernactiviteiten als de distributie en aftersales van landbouwmachines. Met de markt waarin Motrac opereert heeft Royal Reesink naar eigen zeggen te weinig raakvlakken. Het bedrijf is van mening dat een andere eigenaar Motrac Industries beter kan ondersteunen in zijn ambities.

‘Motrac heeft goede positie in sterk groeiende markt’

Gerald van Kooten, partner van Anders Invest, reageert op de overname van Motrac Industries. “Met Motrac Industries heeft het Anders Invest Industrie Fonds een mooi bedrijf toegevoegd aan haar portefeuille. Wij zien in Motrac een sterke specialist met een track-record in hydraulische aandrijvingen en een goede positie in de sterk groeiende markt voor elektrische aandrijvingen in combinatie met hydraulische oplossingen. Dit maakt dat Motrac in staat is om unieke klantoplossingen te realiseren in de verschillende eindmarkten waarin ze actief zijn”, zegt Van Kooten.

Zowel Royal Reesink als Motrac Industries kijken terug op een goede samenwerking en blikken positief vooruit. Motrac is opgericht in 1954. Het bedrijf heeft vestigingen in Zutphen, Papendrecht en Willich (D.). Er werken in totaal 110 mensen.

Auteur: Jacco van Erkelens

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Kaweco staat te koop

Het moederbedrijf van Kaweco, Reesink Production, staat te koop. Kaweco’s eigenaar, Royal Reesink, zoekt een overnamekandidaat.
Afbeelding artikel

Duport en Pöttinger gaan uit elkaar

Duport stopt dit najaar met de import van Pöttinger-machines. Machinefabrikant Pöttinger start in oktober met Pöttinger Nederland.
Afbeelding artikel

Reesink Handling gaat MX-producten verkopen

Reesink Handling gaat MX-producten verkopen voor verreikers, compacttrekkers, smalspoortrekkers en trekkers tot 400 pk.
Beheer
WP Admin