fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Achterwielgewichtensysteem EasyMass voor kleinere trekkers

Het nieuwe achterwielgewichtensysteem van EasyMass om wielgewichten bij (compact)trekkers te monteren heet SoEasy Mini. Een speciaal ontwikkelde adapter past direct op de achteras van de trekker. Dit maakt een snelle montage en uitwisseling van gewichten variërend van 50 tot 125 kg mogelijk, ook in verschillende velgmaten. – Foto’s: EasyMass

EasyMass, een Franse fabrikant van frontgewichten, introduceert het SoEasy Mini-achterwielgewichtensysteem. Dit systeem is volgens de fabrikant eenvoudig te monteren en voorkomt dat ballastgewichten van kleinere trekkers vallen bij verkeerd monteren.

De Franse producent van gewichten, EasyMass, komt met een nieuw systeem om achterwielgewichten bij kleinere trekkers te monteren: SoEasy Mini. Een speciaal ontwikkelde adapter past direct op de achteras van de trekker. Dit maakt een snelle montage en uitwisseling van gewichten mogelijk, ook in verschillende velgmaten.

Je schroeft de 25 kg wegende adapter aan de wielbouten van de achteras vast. De wielgewichten van 50 kg of 125 kg per stuk breng je met een speciaal hulpstuk op de heftrucklepels bij de adapterplaat en monteer je met een kwartslag in de rijrichting. Vervolgens borg je de gewichten door drie bouten vast te draaien.

Een speciaal ontwikkelde adapter past direct op de achteras van de trekker.
Een speciaal ontwikkelde adapter past direct op de achteras van de trekker.

Precieze uitlijning van gaten op velg niet nodig

In tegenstelling tot traditionele wielgewichten vereist SoEasy Mini geen precieze uitlijning van gaten op de velg. Dat maakt het systeem volgens de fabrikant gebruiksvriendelijker.

Bovendien kun je sneller wisselen wanneer dit nodig is. De wielgewichten passen in kleine 8-gaats naven met een steek van 203,2 mm. 6-gaats naven volgen eind van dit jaar, meldt importeur Landkracht.

Vanaf augustus leverbaar

Het achterwielgewichtensysteem is leverbaar vanaf augustus. De adapter kost € 235. De 50 kg-gewichten kosten € 215 per stuk en de 125 kg-gewichten staan in de catalogus voor € 530 per stuk. Een setje met adapters en twee 50 kg-gewichten van in totaal 150 kg kost dus € 900.

Auteur: Jacco van Erkelens

Lees ook: Wielgewicht snel en veilig wisselen

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Apollo Tyres introduceert Terra MPT 1-band voor multifunctionele voertuigen

De Indiase bandenfabrikant Apollo Tyres introduceert een nieuwe assortiment all-steel radiaalbanden: de Apollo Terra MPT 1-bandenserie.
Afbeelding artikel

Zuid West Banden introduceert Float Control-luchtdrukwissel

Zuid West Banden komt met een nieuw luchtdrukwisselsysteem voor banden. Naast het AgriBrink-systeem, start de importeur met het nieuwe merk Float...
Afbeelding artikel

Safe Structure Wheel verkleint bodemdruk

Akkerbouwer en rundvee- en pluimveehouder Jan van der Weerd uit Welsum (Ov.) en mechanisatiebedrijf Jacotech uit Nijbroek (Gld.) hebben de Safe...
Beheer
WP Admin