fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

John Deere presenteert nieuwe T5- en T6-combines

John Deere presenteert de nieuwe T5 en T6-combines. Foto's: John Deere

Machinefabrikant John Deere introduceert 8 nieuwe combinemodellen, die ondergebracht zijn in de nieuwe T5- en T6-series.

Een maand geleden brachten we de gelekte foto’s al, nu is het officieel: John Deere heeft twee nieuwe combinereeksen gepresenteerd: de T5 en T6. Het getal verraadt de hoeveelheid schudders in de combine, namelijk 5 en 6. Binnen deze 2 series kun je kiezen tussen totaal 8 nieuwe modellen, met een scala aan vermogensopties. Het kleinste model in de T5-reeks, de T5 400, levert 305 pk motorvermogen uit een JD PowerTech PSS 6,8 liter zescilinder. In het grootste model van de T6-serie, de T6 800, heeft de JD9X met 9 liter motorinhoud 466 pk.

Grotere graantank

Op de nieuwe machines is dezelfde cabine te vinden die ook op de X9-combine staat. De cabine is voorzien van de nodige gemakken. Binnen vind je onder andere een ActiveSeat II-stoel, CommandPRO-joystick, G5plus CommandCenter en kun je de combine uitrusten met een StarFire 7500-gpsontvanger. Vanaf modeljaar 2025 kunnen de combines uitgerust worden met een grotere graantank. De T5 heeft standaard 10.000 liter inhoud en kan optioneel een 11.500 liter tank krijgen. De T6 heeft standaard een 11.000 liter graantank, optioneel een 13.500 liter variant. Dat is 15% en 23% groter dan de standaardversies.

Er is keuze tussen een vijfschudder (T5) en een zesschudder (T6). Motorvermogens rangeren over beide series tussen de 305 en 466 pk.
Er is keuze tussen een vijfschudder (T5) en een zesschudder (T6). Motorvermogens rangeren over beide series tussen de 305 en 466 pk.

Combine stuurt trekker aan

De verstelbare lospijp lost met een snelheid van 150 liter per seconde. 10 ton graan is daarmee in 90 seconden in de aanhanger gelost. Voor heuvelachtige gebieden kan de combine uitgerust worden met systemen die hellingen tot 22% compenseren. De nieuwe combines kunnen middels de optie Machine Synchronisatie de trekker met aanhanger, waar graan in gelost moet worden, aansturen. Vanuit de cabine kun je als chauffeur van de combine de snelheid, richting en positie van de ernaast rijdende trekker bepalen om zo makkelijker te lossen.

Productie start komende herfst

Op dit moment zijn er nog geen prijzen bekend. Wel laat de fabrikant weten dat de productie van de modellen komende herfst van start gaat. Daarna volgt de uitlevering.

Auteur: Jacco van Erkelens

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

New Holland brengt kleinere ‘giga-maaidorser’ CR10 op de markt

New Holland presenteert zijn nieuwe maaidorser CR10. Grotendeels gelijk aan de giga-grote CR11, maar met een kleinere motor en bunkerinhoud.
Afbeelding artikel

Krone toont bredere achtermaaier

Krone breidt de Easycut R-serie uit de R 450. Het nieuwe topmodel heeft een werkbreedte van 4,50 meter. Bijzonder is het...
Afbeelding artikel

Hakselaar, opraapwagen, balenpers: welke inkuiltechniek wint?

Wat is de beste manier van inkuilen? Met de opraapwagen, de hakselaar of de balenpers? TREKKER test drie inkuiltechnieken.
Beheer
WP Admin