fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

John Deere presenteert nieuwe T5- en T6-combines

John Deere presenteert de nieuwe T5 en T6-combines. Foto's: John Deere

Machinefabrikant John Deere introduceert acht nieuwe combinemodellen. Deze zijn ondergebracht in de nieuwe T5- en T6-series.

Een maand geleden brachten we de gelekte foto’s, nu is het officieel: John Deere heeft twee nieuwe combinereeksen gepresenteerd: de T5 en T6. Het getal verraadt de hoeveelheid schudders in de combine: 5 en 6.

Binnen deze twee series kun je kiezen uit in totaal acht nieuwe modellen, met een scala aan vermogensopties. Het kleinste model in de T5-serie, de T5 400, levert 305 pk motorvermogen uit een JD PowerTech PSS 6,8 liter zescilinder. In het grootste model van de T6-serie, de T6 800, heeft de JD9X met 9 liter motorinhoud 466 pk.

Grotere graantank

Vanaf modeljaar 2025 zijn de T5- en T6-combines uit te rusten met een grotere graantank. De T5 heeft standaard 10.000 liter inhoud en kan optioneel een 11.500 liter tank krijgen. De T6 heeft standaard een graantank met een inhoud van 11.000 liter. Optioneel is een 13.500 litervariant verkrijgbaar. Dat is respectievelijk 15 en 23% groter dan de standaardversies.

Op de nieuwe machines is dezelfde cabine te vinden die ook op de X9-combine staat. De cabine is voorzien van allerhande gemakken. Binnen vind je onder meer een ActiveSeat II-stoel, CommandPRO-joystick, G5plus CommandCenter. Je kunt de combine uitrusten met een StarFire 7500-gps-ontvanger.

Er is keuze tussen een vijfschudder (T5) en een zesschudder (T6). Motorvermogens rangeren over beide series tussen de 305 en 466 pk.
Er is keuze tussen een vijfschudder (T5) en een zesschudder (T6) combine. Motorvermogens variëren over beide series van 305 tot 466 pk.

Combine stuurt trekker aan

De verstelbare lospijp lost met een snelheid van 150 liter per seconde. Daarmee is 10 ton graan in 90 seconden in de aanhanger gelost. Voor heuvelachtige gebieden is de combine uit te rusten met systemen die hellingen tot 22% compenseren.

De nieuwe combines kunnen via de optie Machine Synchronisatie de trekker met aanhanger, waarin graan wordt gelost, aansturen. Vanuit de cabine kun je als combinechauffeur de snelheid, richting en positie van de ernaast rijdende trekker bepalen om zo makkelijker te lossen.

Productie T5- en T6-combines start in najaar

Op dit moment zijn er nog geen prijzen bekend. Wel laat de fabrikant weten dat de productie van de modellen komend najaar van start gaat. Daarna volgt de uitlevering van de machines.

Auteur: Jacco van Erkelens

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Kunststof pick-up op nieuwe Claas Rollant 630 RC Uniwrap

Claas levert de Rollant 630 RC Uniwrap. Deze perswikkelcombinatie is vooral verbeterd op detail, waaronder kunststof afstrijkers in de pick-up.
Afbeelding artikel

Zo houd je scherpe messen in de snijrotor: 7 tips

Hoe beter de messen het gras snijden, hoe vlotter de doorvoer is. TREKKER geeft je 7 tips om te zorgen dat...
Afbeelding artikel

Claas: op zwad maaien zonder kneuzer, maar mét vijzels

Claas komt met de triplemaaier Claas 9300 Direct Swather zonder kneuzer, Conische vijzels leggen het gewas centraal op een zwad.
Beheer
WP Admin