fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Kverneland Satio vervangt DL-zaaimachine

De Kverneland Satio-zaaimachine is geschikt voor trekkers met een vermogen van 80-120 pk. De Satio vervangt de DL-zaaimachine. De Satio-zaaimachine is verkrijgbaar in een starre en een hydraulisch opklapbare uitvoering en geschikt voor de teelt van tarwe, gras, erwten en bonen. – Foto’s: Kverneland

Machinefabrikant Kverneland introduceert een pneumatische solo-zaaimachine onder de naam Satio. De Kverneland Satio is een driepunts zaaimachine voor trekkers in de vermogensklasse van 80-120 pk. De kouterbalk is volledig herzien.

De Kverneland Satio, die de DL-zaaimachine gaat vervangen, is verkrijgbaar in een starre en een hydraulisch opklapbare uitvoering. De starre versie heeft een werkbreedte van 3 en 4 meter. De zaadtankcapaciteit bedraagt 750 of 1.000 liter.

Voor boeren en loonwerkers die kiezen voor een werkbreedte van 5 of 6 meter, is de zaaimachine hydraulisch opklapbaar. De zaadtankcapaciteit van deze versie is 1.700 liter.

Geschikt voor dorsgewassen

De Kverneland Satio-zaaimachine kan een zaaisnelheid van circa 10 km/uur halen. De machine is geschikt voor de teelt van dorsgewassen. Denk hierbij aan tarwe, gras, erwten en bonen.

Het solo-principe houdt in dat de machine is gebouwd om zonder grondbewerkingsmachine, zoals een kopeg, te werken. Dat betekent dat de Kverneland Satio direct achter de trekker kan.

Voorzien van CX-II-kouters

Kverneland heeft de kouterbalk van de Satio volledig herzien. De zogenoemde CX-II kouters zijn voorzien van een centrale zaaidiepteverstelling. Dit zorgt volgens de fabrikant voor een goede bodemindringing. Daarnaast is de zaaimachine leverbaar zonder aandrukwiel voor natte plakkerige bodems.

Kverneland heeft de kouterbalk van de Satio-zaaimachine volledig herzien. De zogenoemde CX-II-kouters beschikken over een centrale zaaidiepteverstelling. Dit zorgt volgens de fabrikant voor een goede bodemindringing.
Kverneland heeft de kouterbalk van de Satio-zaaimachine volledig herzien. De zogenoemde CX-II-kouters beschikken over een centrale zaaidiepteverstelling. Dit zorgt volgens de fabrikant voor een goede bodemindringing.

Rijen aanpassen aan teelt

De CX-II-kouters zijn vastgeschroefd aan de kouterbalk. Volgens Kverneland kan de gebruiker met de flexibele kouterbevestiging de afstand tussen de rijen eenvoudig aanpassen aan zijn teelt. Vanuit de fabriek worden de kouters geleverd in een voorinstelling van 12,5 of 25 cm. Optioneel zijn markeurs en na-eggen verkrijgbaar.

Kverneland Satio leverbaar in september

Kverneland levert de Satio vanaf september 2024. De vanafprijs voor de zaaimachine bedraagt € 24.250.

Auteur: Annelies Bakker

Lees ook: Facelift voor Kverneland Optima V-precisiezaaimachine

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

VIDEO | Akkergiganten: Claas Xerion 5000 met Imants 38FSX

Met 530 pk trekt de Claas Xerion 5000 een Imants 38FSX-spitter/woeler en een Horsch-zaaimachine. Met groot gemak gaan grondbewerking, zaaibedbereiding en...
Afbeelding artikel

Is spotbemesting tijdens zaaien de toekomst?

Spotbemesting tijdens zaaien: ‘dotjes’ kunstmest toedienen in plaats van een lange smalle strook. Zitten telers daarop te wachten?
Afbeelding artikel

Gebruikte maiszaaimachine aanschaffen? Lees eerst deze tips

Denk je erover zelf mais te zaaien, of wil je in loonwerk gaan zaaien? TREKKER duikt de markt van gebruikte maiszaaimachines...
Beheer
WP Admin