fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Cumela en MKB Infra willen in 2025 fuseren

Branchevereniging Cumela en MKB Infra willen per 1 januari 2025 fuseren. Van links naar rechts: Leo de Boer (algemeen directeur van Cumela), Carolien van Vliet (voorzitter van Cumela) en Philip van Nieuwenhuizen (voorzitter/directeur van MKB Infra) tekenen de intentieverklaring. – Foto: Cumela

Branchevereniging Cumela en belangenbehartiger MKB Infra hebben de intentie uitgesproken om per 1 januari 2025 te fuseren. De reden hiervoor is het versterken van de belangenbehartiging en dienstverlening.

Om de stem van de leden van zowel branchevereniging Cumela als MKB Infra beter te laten horen is een goede samenwerking van groot belang, aldus beide organisaties. Daarnaast vinden de verenigingen de schaalgrootte die ontstaat door de fusie in een veranderende politieke en economische omgeving belangrijk.

Cumela is de brancheorganisatie voor ondernemers in groen, grond en infra. MKB Infra behartigt de belangen van kleine en middelgrote aannemingsbedrijven werkzaam in de grond-, water- en wegenbouw in de ruimste zin van het woord.

Branche staat voor grote uitdagingen

De branche staat voor grote uitdagingen. Denk aan de energietransitie, verduurzaming en digitalisering. Ook thema’s als arbeidsmarkt, bodem en ruimte zijn essentieel voor de toekomst. Door te gaan fuseren zijn Cumela en MKB Infra van mening dat ze zich nog sterker kunnen positioneren.

Fundament leggen

Beide partijen zijn het erover eens dat door de fusie een fundament wordt gelegd voor agrarische loonbedrijven die zich tot sterke speler ontwikkelen in de wereld van groen, grond en infra. Deze stap ondersteunt dat. Cumela heeft 2.000 leden. MKB Infra telt bijna 70 leden.

Voornemen nog goedkeuren

De intentieverklaring om te fuseren per 1 januari 2025 is onlangs getekend. Beide verenigingen moeten het voornemen nog wel goedkeuren.

Auteur: Annelies Bakker

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

EM Benelux start import en verkoop Poolse EM-machines

EM Benelux is sinds mei 2024 gestart met het importeren en verkopen van EM-machines uit Polen.
Afbeelding artikel

Frans autobedrijf koopt opnieuw CNH-dealers

De Franse tak van de Zwitserse Emil Frey-groep is de nieuwe eigenaar van Gabagri, een dealerbedrijf dat onder meer Case IH...
Afbeelding artikel

Opening Lemken-fabriek in Dinteloord uitgesteld door cyberaanval

Lemken is op 11 mei aangevallen door hackers. De fabrikant heeft de opening van de nieuwe schoffelmachinefabriek in Dinteloord uitgesteld.
Beheer
WP Admin