fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Trekkerverkoop in India bereikt recordhoogte

Mahindra-trekker op vakbeurs Agritechnica in 2019. Mahindra is marktleider op de Indiase trekkermarkt. Die markt is booming met in totaal 915.474 nieuw verkochte trekkers in 2023. Dat is hoger dan het aantal nieuw verkochte trekkers in 2021 en 2022. - Foto: Mark Pasveer

​In 2023 zijn in India in totaal 915.474 nieuwe trekkers verkocht. Dat is een record. Het is bijna vijf keer zoveel als het totaalaantal nieuw verkochte trekkers in West-Europa en drie keer zoveel als in Noord-Amerika.

De Indiase trekkermarkt is booming. De stijging van het totaal aantal nieuw verkochte trekkers is hoger dan het totaalaantal in 2021 en 2022. Ter vergelijking: vijf jaar geleden werden er 700.000 trekkers verkocht. India is goed voor ongeveer 36% van de naar schatting 2,5 miljoen nieuwe trekkers die in 2023 wereldwijd zijn verkocht. Gemiddeld zijn de trekkers in India veel kleiner dan in Europa en Noord-Amerika.

Mahindra marktleider

Ieder jaar verlaten meer dan 150.000 trekkers de fabriek van Mahindra. Naast Mahindra is Tafe eveneens een grote naam in India. Dat geldt ook voor de trekkermerken Escorts, Farmer en Sonalika.

Trekkerfabrikanten BCS, Argo (met merken als Landini, Mc Cormick, Valpadana), John Deere, New Holland en SDF zijn al actief op de Indiase markt.

200 miljoen hectare landbouwgrond

Met meer dan 200 miljoen hectare landbouwgrond zal de waarde van de Indiase markt voor trekkers en werktuigen in 2025 naar verwachting meer dan € 15 miljard bedragen. Dat was in 2020 € 11 miljard.

Auteur: Annelies Bakker

Lees ook: De Heus gaat Indiase Tafe-trekkers importeren in Benelux

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

New Holland viert 60 jaar Basildon met T7.300 Special Edition

Ter gelegenheid van het 60-jarige bestaan van zijn trekkerfabriek in het Britse Basildon ontwierp New Holland een T7.300 Special Edition.
Afbeelding artikel

Aeres start met studie Agrotechniek & Engineering

Vanwege groeiende vraag naar afgestudeerden met kennis van landbouw en techniek introduceert Aeres de studie Agrotechniek & Engineering.
Afbeelding artikel

Blog | ‘Verdwijnt de cabine op de robottrekker?’

Heeft de cabineloze robottrekker wel of geen toekomst? TREKKER-redacteuren René Koerhuis en Bob Karsten geven hun kijk op de zaak.
Beheer
WP Admin