fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

NPPL-deelnemers testen autonome Fendt 716

Op initiatief van het project Nationale Proeftuin Precisielandbouw (NPPL) en Wageningen Universiteit & Research testen NPPL-deelnemers van mei tot en met juli een Fendt 716 met iQuus Autonomy. - Foto: Van Assendelft Fotografie (foto ter illustratie)

GPX Solutions stelt dit jaar opnieuw een trekker beschikbaar voor NPPL-deelnemers. Op basis van feedback uit 2023 verbeterde GPX zijn autonome systemen sterk en ontwikkelde een nieuw autonoom retrofit-pakket.

Op initiatief van het project Nationale Proeftuin Precisielandbouw (NPPL) en Wageningen Universiteit & Research stelden De Bruijn Mechanisatie in Zundert (N.-Br.) en GPX Solutions in Erichem (Gld.) vorig jaar een Steyr Expert 4130 cvt met het autonome iQuus Control-systeem ter beschikking.

De Steyr-trekker met iQuus Control ging op tournee langs NPPL-deelnemers van Zeeuws-Vlaanderen naar Overijssel en van Noord-Holland naar Groningen, onder toezicht van NPPL-expert Koen van Boheemen. Uit hun praktijkervaringen bleek dat het autonome systeem nog niet zonder permanent toezicht kon, ook het programmeren was niet gebruiksvriendelijk.

Fendt 716 met iQuus Autonomy

In de periode mei, juni en juli wordt een Fendt 716 (171 pk) met iQuus Autonomy getest bij NPPL-deelnemers. Dit systeem, met extra veiligheidscomponenten, is autonomer en uitgebreider dan zijn voorganger.

Met deze verbeteringen hoopt GPX dat akkerbouwers met een gerust hart een kopje koffie kunnen drinken terwijl de trekker autonoom zijn ding doet. Bovendien heeft GPX gewerkt aan een systeem waarmee de akkerbouwers zelf routes voor de trekker kunnen programmeren, waardoor deze flexibeler inzetbaar is.

Auteur: Geert Hekkert

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Case IH kondigt eerste spuitdrones aan

Case IH lanceert binnenkort zijn eerste spuitdrones in twee modellen: 30 en 70 liter. De fabrikant wil de Vtol eerst via...
Afbeelding artikel

Hägele levert app-bediening voor Cleanfix-omkeerventilator

Met de Cleanfix-omkeerventilator-app van de Duitse fabrikant Hägele kun je omkeer-intervallen instellen of pauzeren.
Afbeelding artikel

Akkerbouwer blijft trouw aan zijn mechanische trekkers

Het machinepark van akkerbouwer Izak Buijs stamt deels uit de jaren zestig. Niettemin bewerkt Buijs 40 ha met deze mechanische trekkers.
Beheer
WP Admin