fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

New Holland viert 60 jaar Basildon met T7.300 Special Edition

Het design van de T7.300 Special Edition doet denken aan 'The Swinging Sixties', de tijd van de hippies. In die tijd werd de fabriek in het Britse Basildon gebouwd. - Foto's: New Holland

Machinefabrikant New Holland viert het 60-jarige bestaan van zijn trekkerfabriek in het Britse Basildon. Speciaal voor die gelegenheid bouwde de fabrikant een T7.300 Special Edition.

In 1964 opende fabrikant Ford een trekkerfabriek in Basildon. De vier jaar durende bouw van deze fabriek, op een terrein van 40 hectare, was een poging tot modernisering van de auto- en trekkerfabriek van Ford in het nabijgelegen Dagenham.

Sindsdien is er zestig jaar verstreken en worden er nog steeds blauwe trekkers gebouwd, al geruime tijd onder de naam New Holland. Speciaal voor het 60-jarige bestaan de fabriek heeft New Holland een T7.300 onder handen laten nemen door Centro Stile Design.

Lees verder onder de foto’s

Het design kenmerkt zich door de felle kleuren geel, roze, blauw en bruin.

Het design kenmerkt zich door de felle kleuren geel, roze, blauw en bruin.

Eenmalige uitvoering

Centro Stile Design is ook verantwoordelijk voor de Ford Silver Jubilee (25-jarige bestaan), en de New Holland Golden Jubilee (50-jarige bestaan). Met het design van de T7.300 Special Edition kijkt de fabrikant terug naar ‘The Swinging 60s’, de tijd van de hippies. De felle kleuren zijn volgens Centro Stile ‘psychedelisch’.

Ook de stoelen zijn voorzien van een psychedelisch design.

Ook de stoelen zijn voorzien van een psychedelisch design.

New Holland heeft de T7.300 Special Edition op 9 april gepresenteerd. De trekker wordt de komende tijd tentoongesteld op verschillende beurzen en shows.

Auteur: Jacco van Erkelens

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Hägele levert app-bediening voor Cleanfix-omkeerventilator

Met de Cleanfix-omkeerventilator-app van de Duitse fabrikant Hägele kun je omkeer-intervallen instellen of pauzeren.
Afbeelding artikel

Akkerbouwer blijft trouw aan zijn mechanische trekkers

Het machinepark van akkerbouwer Izak Buijs stamt deels uit de jaren zestig. Niettemin bewerkt Buijs 40 ha met deze mechanische trekkers.
Afbeelding artikel

Video | Akkergiganten: Case-IH Steiger 400

Akkergigant Case-IH Steiger 400 met 400 pk trekt een 6 meter brede He-Va-woeler probleemloos over de Groningse akkers.
Beheer
WP Admin