fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Agco investeert €70 miljoen in motorenfabrikant Agco Power

Agco Power is een dochteronderneming van het Agco-concern. De motorenfabrikant heeft een fabriek in Linnavuori, Finland. - Foto: Agco

Het Agco-concern investeert €70 miljoen in de Finse motorenfabrikant Agco Power, met name om de ontwikkeling van schone motoren te versnellen.

Agco, het moederbedrijf van trekkermerken Fendt, Massey Ferguson en Valtra, investeert €70 miljoen in de Finse motorenfabrikant en dochteronderneming Agco Power. Het geld wordt deels gebruikt om een laboratorium te bouwen. Daarmee wil Agco de ontwikkeling van schone motoren te versnellen.

In het laboratorium gaat Agco Power alternatieve brandstoffen testen. De fabrikant gaat ook aan de slag met elektrische aandrijvingen, hybride oplossingen en accu-techniek.

Agco wil meer cvt’s produceren

Met de investering bouwt Agco ook een opleidings- en bezoekerscentrum evenals een ruimte voor de productie van cilinderkoppen en componenten voor traploze transmissies. Agco Power bouwt jaarlijks een miljoen tandwielen en assen. Dat aantal zal volgens de fabrikant na de verbouwing verdubbelen.

Ook investeert de Finse machinefabrikant in de verfspuiterij en testruimte voor gereviseerde motoren. De hele nieuwbouw omvat 11.000 vierkante meter oppervlakte en zal in de loop van 2024 en 2025 klaar zijn.

Agco Power is sinds 2008 een dochteronderneming van het Agco-concern en bouwt de Agco Power-motoren in het Finse Linnavuori. De motorenfabriek was voorheen bekend onder de merknaam Sisu Diesel. Er werken rond de 1.000 werknemers.

Auteur: Bob Karsten

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Forse uitbreiding productieruimte Dewulf in Winsum

Dewulf breidt de productieruimte in Winsum (Fr.) fors uit. De bouw van een nieuwe productiehal ter grootte van 6.000 m2 start...
Afbeelding artikel

Agco en Trimble vormen PTx Trimble

De Amerikaanse machinefabrikant Agco en de Amerikaanse gps-fabrikant Trimble hebben samen een joint venture opgestart. Het nieuwe bedrijf krijgt de naam...
Afbeelding artikel

Fliegl Cargos-fabriek officieel geopend

Met het organiseren van een open dag heeft de Duitse machinefabrikant Fliegl begin maart zijn nieuwe Cargos-fabriek officieel geopend.
Beheer
WP Admin