fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Robotbouwer AgXeed verhuist naar grotere locatie in Grubbenvorst

AgXeed, fabrikant van landbouwrobots, gaat robots bouwen op de plek waar Agco voorheen TerraGator-zelfrijders en Challenger-spuiten bouwde. - Foto: Stadje Media

De Nederlandse robotbouwer AgXeed neemt in januari een nieuwe locatie in gebruik in Grubbenvorst (L.). Deze locatie werd tot voor kort gehuurd door Agco.

Robotfabrikant AgXeed verhuist van de locatie in Oirlo (L.) naar een grotere locatie in Grubbenvorst (L.). De robotbouwer zegt een grote groei te hebben doorgemaakt in 2023 en de grotere productieruimte in Grubbenvorst goed te kunnen gebruiken. Het gaat overigens niet alleen om een grotere productieruimte, maar ook om kantoorruimte en trainings- en testfaciliteiten.

Bekende locatie van Agco

De nieuwe locatie van AgXeed is een bekende plek in de wereld van de landbouwmechanisatie. De locatie in Grubbenvorst werd namelijk tot eind 2023 gehuurd door Agco Netherlands. Tot 2014 werden hier TerraGator-mestzelfrijders gebouwd. Nadat Agco in 2017 de productie van de zelfrijdende Challenger-spuiten verhuisde naar Duitsland, werd in Grubbenvorst gefocust op onderzoek en ontwikkeling.

Het huurcontract van Agco Netherlands liep eind 2023 af. Het is toeval dat AgXeed daar nu intrekt; er is geen sprake van een samenwerkingsverband.

Auteur: Bob Karsten

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

EM Benelux start import en verkoop Poolse EM-machines

EM Benelux is sinds mei 2024 gestart met het importeren en verkopen van EM-machines uit Polen.
Afbeelding artikel

Frans autobedrijf koopt opnieuw CNH-dealers

De Franse tak van de Zwitserse Emil Frey-groep is de nieuwe eigenaar van Gabagri, een dealerbedrijf dat onder meer Case IH...
Afbeelding artikel

Opening Lemken-fabriek in Dinteloord uitgesteld door cyberaanval

Lemken is op 11 mei aangevallen door hackers. De fabrikant heeft de opening van de nieuwe schoffelmachinefabriek in Dinteloord uitgesteld.
Beheer
WP Admin