fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Oostenrijkse Syn Trac vraagt faillissement aan

Trekkerfabrikant Syn Trac heeft faillissement aangevraagd. De fabrikant heeft een systeemtrekker gebouwd met aanbouwmogelijkheden aan de voor- en achterkant en achterop de machine. Bijzonder is het volautomatische aan- en afkoppelsysteem om werktuigen te koppelen. - Foto: Syn Trac

Trekkerfabrikant Syn Trac in Bad Goisern (Oostenrijk) vraagt faillissement aan. De fabrikant wil de activiteiten voortzetten en werkt aan een herstructurering van het bedrijf.

Syn Trac werkte aan een zelf ontwikkelde systeemtrekker. De geplande verkoopaantallen zouden niet zijn waargemaakt. Dat ligt volgens de fabrikant aan de coronapandemie en de Oekraïne-crisis, die zorgden voor langere levertijden.

Lees verder onder de foto

De Syn Trac-systeemtrekker was voor het eerst te zien op vakbeurs Agritechnica 2017. Hier gepresenteerd met een extra aangedreven as die aan de achterkant is aan te koppelen en achterop een zoutstrooier. - Foto: Mark Pasveer

De Syn Trac-systeemtrekker was voor het eerst te zien op vakbeurs Agritechnica 2017. Hier gepresenteerd met een extra aangedreven as die aan de achterkant is aan te koppelen en achterop een zoutstrooier. – Foto: Mark Pasveer

Voortzetting bedrijf

Volgens de Oostenrijkse debiteurenbeheerder KV1870 zijn er 43 werknemers en 145 schuldeisers betrokken bij de faillissementsaanvraag van Syn Trac. Het bedrijf heeft volgens KV1870 €15 miljoen aan schulden en €5,1 miljoen aan bezittingen. Syn Trac is voornemens om de bedrijfsactiviteiten voort te zetten en werkt aan een herstructureringsplan.

Systeemtrekker met automatisch koppelsysteem

Het bedrijf Syn Trac presenteerde in 2017 op de Agritechnica in Hannover de multifunctionele systeemtrekker. Het is een voertuig met twee aangedreven en gestuurde assen en met de cabine in het midden. Opvallend aan het concept is de mogelijkheid om een extra aangedreven as aan te bouwen evenals een volautomatisch aan- en afkoppelsysteem voor werktuigen aan de voor- en achterkant. Vorig jaar presenteerde het bedrijf nog een speciaal ontworpen voorlader voor de systeemtrekker.

Auteur: Bob Karsten

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Hollandse H2Trac rijpadentrekker rijdt

In Arnhem wordt gewerkt aan een nieuwe, Nederlandse trekker: de EOX175. De systeemtrekker van het jonge bedrijf H2Trac is in veel...
Afbeelding artikel

Meer details over nieuwe Nexat-werktuigdrager

Duitse machineontwikkelaar Nexat heeft een bijzondere werktuigdrager ontwikkelt die alle bewerkingen in het land uitvoert – al rijdend over vaste rijpaden....
Afbeelding artikel

Omzet Pöttinger 4 procent gedaald

Machinefabrikant Pöttinger maakte over het boekjaar 2019/2020 een omzet van 366 miljoen Euro.
Beheer
WP Admin