fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Bogballe L15W is breedstrooier en rijenbemester ineen

De Deense fabrikant Bogballe heeft een L15W-weegstrooier ontwikkeld die zowel breed kan strooien als in de rij bemesten. De Bogballe L15W is leverbaar in twee versies. Op de foto de bredere versie L15W Plus. - Foto's: Bogballe

De Deense fabrikant Bogballe, bekend van zijn kunstmeststrooiers, introduceert de L15W-weegstrooier. De strooier kan zowel breed strooien als in de rij bemesten en is leverbaar in een smalle en brede versie.

De Bogballe L15W-weegstrooier is zodanig ontwikkeld dat hij zowel breed kan strooien als in de rij bemesten in de fruitteelt en de akkerbouw.

De L15W-weegstrooier is verkrijgbaar met Isobus-bediening of met een zogenoemde Calibrator Totz. Deze is uit te breiden met een NaviCom-tabletsysteem.

Lees verder onder de foto’s

Met een eenvoudige omschakeling tussen rijenbemesting en breedstrooien is de strooier geschikt voor kleinere akkerbouwers en beheerders van sportvelden en golfbanen.

Op afstand bedienen

Optioneel biedt de fabrikant een op afstand te bedienen systeem om secties links of rechts onafhankelijk van elkaar af te sluiten. Speciaal voor de rijenbemesting zijn rvs afdekkappen ontwikkeld die geheel om de strooischijven zijn gebouwd. De afdekkappen beschikken over een uitloop die nauwkeurig is af te stellen.

De werkbreedte voor het in de rij bemesten kun je instellen tussen de 2 en 8 meter. De strooier heeft een driepuntsaansluiting van Cat. I/II. Het nettogewicht bedraagt 248 kg.

Het instellen van de rijafstand. De werkbreedte voor het in de rij bemesten is in te stellen van 2 tot 8 meter.Het instellen van de rijafstand. De werkbreedte voor het in de rij bemesten is in te stellen van 2 tot 8 meter.

Leverbaar in twee versies

Bogballe levert de L15W-weegstrooier in een smalle versie: de L15W Base. Deze is 125 cm breed en heeft een tankinhoud van minimaal 500 tot maximaal 1.325 liter. Daarnaast is er een bredere versie: de L15W Plus. De brede weegstrooier is 210 cm breed en heeft een tankinhoud van minimaal 700 tot maximaal 1.600 liter.

Op het frame van de L15W-weegstrooier geeft Bogballe zeven jaar garantie.

Verkrijgbaar vanaf €16.650

Homburg in Stiens (Fr.) is importeur van de Bogballe-kunstmeststrooiers. De Bogballe L15W Base is leverbaar vanaf € 16.650. De Bogballe L15W Plus is te koop vanaf € 17.125.

Auteur: Annelies Bakker

Ben je op zoek naar een gebruikte Bogballe-kunstmeststrooier? Kijk op Traktorpool.nl

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Nexat en Amazone ontwikkelen kunstmeststrooier

Nexat heeft samen met Amazone een nieuwe kunstmeststrooier ontwikkeld voor de Nexat-werktuigendrager. Het prototype wordt nu getest.
Afbeelding artikel

Vlakstelling van kunstmeststrooier (automatisch) corrigeren

Valtra-systeem Smart Top Link corrigeert de hoek van de kunstmeststrooier automatisch. Aanleiding voor TREKKER om zich hierin te verdiepen. Bestaan er...
Afbeelding artikel

VIDEO | Akkergiganten: Vervaet Hydro Trike XL op rupsen

In de videoserie Akkergiganten zie je deze keer een Vervaet Hydro Trike XL-mestzelfrijder op rupsen. Een indrukwekkende verschijning!
Beheer
WP Admin