fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Fusie strooierfabrikanten Bogballe en Bredal

Strooierfabrikanten Bredal en Bogballe bundelen hun krachten en investeren samen in de ontwikkeling van kunstmeststrooiers. - Foto's: Bogballe/Bredal

De Deense machinefabrikant Bogballe, bekend van kunstmeststrooiers, gaat fuseren met het eveneens Deense Bredal. Het overkoepelende bedrijf Erhvervsinvest brengt beide bedrijven onder één dak.

Het Deense investeringsfonds Erhvervsinvest, sinds 2017 eigenaar van Bogballe, heeft bekendgemaakt dat het (kunstmest)strooierfabrikant Bredal heeft overgenomen. De stooierfabrikanten bundelen hun krachten en investeren samen in de ontwikkeling van kunstmeststrooiers. Beide merken staan bekend om het zogenoemde incentrische strooiprincipe. Daarbij draaien de schijven van buiten naar binnen in plaats van andersom.

Strooiers leverbaar onder eigen naam

Anders Bull Jensen, CEO van Bredal, en Torben Sorensen, COO van Bredal, worden medeaandeelhouders van de joint venture. Zij blijven hun functies bij Bredal uitoefenen. Beide merken hebben samen 109 mensen in dienst; 64 medewerkers zijn werkzaam bij Bogballe en 45 bij Bredal.

In Nederland verandert er hoegenaamd niets. Beide strooiers blijven onder eigen naam leverbaar via de huidige dealerstructuur.

Uitgebreid verkoopnetwerk

Bogballe bouwt gedragen kunstmeststrooiers en levert daarnaast strooiers voor de winterdienst. De strooiers hebben een maximale werkbreedte van 42 meter en kunnen tot 5.500 liter dragen. Het verkoopnetwerk strekt zich uit over 45 landen. Homburg in Stiens (Fr.) is importeur van de Bogballe-strooiers in Nederland.

Bredal heeft gedragen en getrokken kunstmest- en kalkstrooiers in zijn portfolio. De strooiers worden in meer dan 25 landen verkocht. De Bredal-strooiers hebben een inhoud tot 19.000 liter en strooien tot 36 meter breed. Bromach in Gorredijk (Fr.) importeert de Bredal-machines naar Nederland.

Auteur: Jacco van Erkelens

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Duitse machinefabrikant Bergmann bouwt nieuwe fabriek

Bergmann, fabrikant van meststrooiers, overlaadwagens en silagewagens, bouwt een nieuwe productiehal in Goldenstedt (D.).
Afbeelding artikel

Carlos Verschueren: ‘Wij ontwikkelen dealernetwerk Zasso voor Benelux’

Welke plannen heeft Carlos Verschueren, oprichter en CEO van Group Verschueren, met de elektrische onkruidbestrijdingsmachines van Zasso?
Afbeelding artikel

Argo Tractors opent nieuwe fabriek in Italië

Argo Tractors heeft een nieuwe fabriek geopend in Campagnola Emilia (It.). Daar produceert het versnellingsbakken voor trekkermerken Landini en McCormick.
Beheer
WP Admin