fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Bobcat toont nieuwe versie van autonome RogueX-schranklader

Doosan Bobcat toont op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas (VS) een tweede versie van de autonome RogueX-schranklader: de RogueX2. - Foto: Bobcat

Doosan Bobcat liet in 2023 al eens een autonome RogueX-schranklader zien. De machinefabrikant toont dit jaar een tweede versie daarvan op de Amerikaanse beurs Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas.

Doosan Bobcat presenteert op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas (VS) een autonome schrankader onder de naam RogueX2. De RogueX2 is een vervolg op de in 2023 gepresenteerde RogueX-schranklader. Het gaat om een conceptversie, de machine is nog niet te koop.

Met de RogueX2-schranklader wil Bobcat beursbezoekers laten zien hoe verreikers en schrankladers er in de toekomst uit gaan zien. Tegelijkertijd peilt Bobcat op deze manier reacties van klanten, daagt het de ontwikkelingsafdeling uit om anders te denken. De twee conceptversies hebben volgens Bobcat vele nieuwe patenten opgeleverd.

Cabine ontbreekt

Opvallend is dat – net als de eerste RogueX – de RogueX2 eveneens niet over een cabine beschikt. Ook diesel en hydrauliekolie ontbreken; volgens Bobcat beschikt de machine over een lithium-ionbatterij en is de hele aandrijving voorzien van (lineaire) elektromotoren.

Van rupsen naar wielen

Het originele concept was voorzien van rupsbanden. In plaats daarvan loopt de RogueX2 op wielen vanwege de lagere energiebehoefte. De machine kan langer dan op één acculading werken. Zogenoemde axiale flux-wielmotoren drijven de wielen aan.

Auteur: Bob Karsten

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Blog | ‘Elektrificatietrend bij verreikers en shovels? Vergeet diesel niet’

Hoe zit het met elektrische varianten van shovels en verreikers? Moeten we ons hier op focussen en de dieselvarianten maar vergeten?
Afbeelding artikel

Manitou werkt aan weegsysteem voor verreikers

Manitou werkt aan een geïntegreerd weegsysteem voor verreikers. Vanaf 2024 is dit af-fabriek verkrijgbaar op de NewAgXL-verreikers.
Afbeelding artikel

Video | Manitou presenteert zijn eerste elektrische landbouwverreiker

De Franse machinefabrikant Manitou toonde zijn eerste elektrische landbouwverreiker MLT 625-E afgelopen week op vakbeurs Agribex.
Beheer
WP Admin