fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Bobcat toont nieuwe versie van autonome RogueX-schranklader

Doosan Bobcat toont op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas (VS) een tweede versie van de autonome RogueX-schranklader: de RogueX2. - Foto: Bobcat

Doosan Bobcat liet in 2023 al eens een autonome RogueX-schranklader zien. De machinefabrikant toont dit jaar een tweede versie daarvan op de Amerikaanse beurs Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas.

Doosan Bobcat presenteert op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas (VS) een autonome schrankader onder de naam RogueX2. De RogueX2 is een vervolg op de in 2023 gepresenteerde RogueX-schranklader. Het gaat om een conceptversie, de machine is nog niet te koop.

Met de RogueX2-schranklader wil Bobcat beursbezoekers laten zien hoe verreikers en schrankladers er in de toekomst uit gaan zien. Tegelijkertijd peilt Bobcat op deze manier reacties van klanten, daagt het de ontwikkelingsafdeling uit om anders te denken. De twee conceptversies hebben volgens Bobcat vele nieuwe patenten opgeleverd.

Cabine ontbreekt

Opvallend is dat – net als de eerste RogueX – de RogueX2 eveneens niet over een cabine beschikt. Ook diesel en hydrauliekolie ontbreken; volgens Bobcat beschikt de machine over een lithium-ionbatterij en is de hele aandrijving voorzien van (lineaire) elektromotoren.

Van rupsen naar wielen

Het originele concept was voorzien van rupsbanden. In plaats daarvan loopt de RogueX2 op wielen vanwege de lagere energiebehoefte. De machine kan langer dan op één acculading werken. Zogenoemde axiale flux-wielmotoren drijven de wielen aan.

Auteur: Bob Karsten

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Dieci levert sterkere telescopische kniklader

Het Italiaanse Dieci heeft een nieuw topmodel kniklader gepresenteerd. De Agri Pivot T80-knikverreiker heeft ruim 150 pk motorvermogen.
Afbeelding artikel

Giant levert 13kW elektrische telescooplader G2700 HD

De Nederlandse machinefabrikant Tobroco-Giant introduceert zijn nieuwe serie telescoopladers met 13 kW elektromotor: de G2700E HD.
Afbeelding artikel

Bobcat presenteert elektrische verreiker op Intermat in Parijs

Bobcat presenteert elektrische verreiker TL25.60e op Intermat in Parijs. Deze heeft hetzelfde nominale en hefvermogen als de dieselvariant.
Beheer
WP Admin