fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Agro Techniek presenteert rolschoffel voor tulpenpaden

De rolschoffel van Agro Techniek is gemaakt om de paden tussen tulpenbedden te schoffelen. Vandaar ook de ronde kant op het roterende element. Dat voorkomt dat de bedden afbrokkelen. - Foto’s: Bob Karsten

Agro Techniek uit Noordwijkerhout (Z.-H.) heeft op vakbeurs Mechanisatietentoonstelling Bollenstreek (SMTB) een rolschoffel geïntroduceerd. Het apparaat is in eerste instantie bedoeld om onkruid tussen de tulpenbedden mechanisch te verwijderen.

De rolschoffel van mechanisatiebedrijf Agro Techniek hangt in de hefinrichting en bestaat uit een wiel, gevolgd door een roterend schoffelelement met gewasgeleiders. Volgens Agro Techniek is de rolschoffel een alternatief voor het gebruik van chemische gewasbeschermingsmiddelen om de paden tussen de tulpenbedden onkruidvrij te houden. Het mechanisatiebedrijf zet de rolschoffel onder de merknaam Nobels in de markt.

Lees verder onder de foto

De rolschoffel bestaat uit een wiel, gevolgd door gewasgeleiders en een roterend schoffelelemen. Agro Techniek brengt het apparaat onder de merknaam Nobels op de markt.

De rolschoffel bestaat uit een wiel, gevolgd door gewasgeleiders en een roterend schoffelelemen. Agro Techniek brengt het apparaat onder de merknaam Nobels op de markt.

Ronde vorm

Agro Techniek kiest voor een roterend schoffelelement, zodat deze ook bruikbaar is op tulpenbedden die zijn afgedekt met stro. Het roterende element stroopt dan niet, volgens de fabrikant. Daarbij heeft het schoffelelement een tamelijk ronde vorm, zodat de randen van het tulpenbed niet afbrokkelen. Zo voorkom je dat de buitenste tulpenbollen bloot komen te liggen. De gewasgeleiders lichten het tulpenblad over het schoffelelement.

Ook andere gewassen

De rolschoffel is verstelbaar voor verschillende bedbreedtes. Zoals getoond op de beurs is de vraagprijs € 3.950. Agro Techniek overweegt overigens om de rolschoffel ook uit te rusten met meerdere schoffelelementen en deze aan te bieden voor gebruik in andere (akkerbouw)teelten.

Auteur: Bob Karsten

Lees ook: Agro Techniek is terug met wiedeg met excentrische aandrijving

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Lemken-camerabesturing via iQblue Weeder op één Isobus-terminal

Met de software iQblue Weeder is Lemken er in geslaagd de complete Isobus-besturing van de schoffelmachine op één scherm weer te...
Afbeelding artikel

Dickson-Kerner introduceert digitale rotorwieder

DicksonKerner, specialist in mechanische onkruidbestrijding, introduceert de Varioroll-rotorwieder met sensorgestuurde hydraulische drukregeling.
Afbeelding artikel

Claas-camera op sideshiftbok Wifo DSD-Z 300 Smartshift

DSD-Z 300 Smartshift van Doorgrond/Wifo is geüpdatet. De sideshiftbok is verkrijgbaar met de Claas Culticam of met het Tillet and Hague-systeem.
Beheer
WP Admin