fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Agri Bio-Solutions wordt importeur van 4Disc Acticut

Cultivator ActiCut snijdt met aangedreven schijven actief het onkruid bij de wortel af. In plaats van dat het wordt losgescheurd met loskomende kluiten zou je zo onkruiden beter vernietigen. De kans is daarmee kleiner dat onkruiden opnieuw gaan groeien. - Foto: 4Disc

Machine-importeur Agri Bio-Solutions in Groningen gaat machines van de Duitse fabrikant 4Disc importeren. 4Disc is onder andere bekend van een nieuw werktuig voor grondbewerking: de Acticut.

De focus van Agri Bio-Solutions ligt vooral op de door 4Disc nieuw ontwikkelde Acticut-grondbewerkingsmachine. Deze bestaat uit actief aangedreven, vrij horizontaal geplaatste roterende messen. Ook gaat Agri Bio-Solutions de Rocut-dubbele messenwals van 4Disc importeren.

Ondiepe bewerking

4Disc is een machinefabrikant uit Dortmund, die vooral machines bouwt voor bijzondere teelten als de aardbeienteelt. Op vakbeurs Agritechnica 2023 in Hannover presenteerde de fabrikant voor het eerst een nieuw werktuig voor de grondbewerking, genaamd Acticut (wat staat voor actief snijden).

De cultivator met horizontaal geplaatste roterende messen en daarachter een sleepeg snijdt ondiep (vanaf 1 cm) grassen, onkruiden en groenbemesters door, waardoor deze afsterven. De sleepeg achterop schudt vervolgens grond van wortelresten af.

Lees verder onder de foto

4Disc uit Dortmund presenteerde de Acticut voor het eerst op de Agritechnica 2023 in Hannover. Foto: Mark Pasveer.

4Disc uit Dortmund presenteerde de Acticut voor het eerst op vakbeurs Agritechnica 2023 in Hannover. – Foto: Mark Pasveer

Actieve aandrijving

Agri Bio-Solutions gaat de machine vooral aanbieden voor het mechanisch kapotmaken van grassen en groenbemesters. Daarnaast is de Acticut te gebruiken in de onkruidbestrijding, stoppelbewerking of eventueel in combinatie met zaaien van groenbemesters.

De importeur verwacht dat de Acticut vanwege de actief aangedreven messen bij een ondiepe grondbewerking minder last heeft van slepen of stropen van een laat ingezaaide groenbemester (zoals na mais) vergeleken met een schijveneg of vleugelschaarcultivator. Ook is de verwachting dat de Acticut de gewasresten beter verspreid aflegt, dus geen bulten maakt. Komend voorjaar presenteert Agri Bio-Solutions een eerste demomachine.

Auteur: Bob Karsten

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Tsjechische SMS levert Talon Green-graslandwoeler

De Tsjechische machinefabrikant SMS heeft diepwoeler Talon Green gebouwd om verdichte graslandbodems weer los te maken.
Afbeelding artikel

Japanse Yanmar presenteert elektrische veldrobot op rupsen

De elektrische veldrobot e-X1 van Yanmar staat op rupsen, heeft geen ruimte voor een bestuurder en wordt elektrisch aangedreven.
Afbeelding artikel

Van der Sluis wordt dealer Fentum-krukasspitmachines

Landbouwmechanisatiebedrijf Van der Sluis wordt exclusief dealer van Fentum-krukasspitmachines in Noord-Holland en de regio Lisse.
Beheer
WP Admin