fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Oxbo neemt Amerikaanse Westside Equipment Company over

Oxbo heeft het hoofdkantoor in Roosendaal (N.-Br.). Het bedrijf neemt Westside Equipment Company over, een Amerikaanse fabrikant van oogstmachines. - Foto: Oxbo

Machinefabrikant Oxbo neemt het in Californië (VS) gevestigde Westside Equipment Company over. Met de overname wil Oxbo zijn positie in de fruitsector versterken.

Oxbo, onder andere bekend van de conservenoogstmachines en mestzelfrijders, breidt zijn portfolio uit met de overname van het Amerikaanse Westside Equipment. “De machines van Westside voor het oogsten van tomaten, pistachenoten en druiven vormen een aanvulling op Oxbo’s toonaangevende productlijn voor de fruitoogst”, zegt Roel Zeevat, CEO van Oxbo. De overname draagt bij aan Oxbo’s missie om wereldwijd de eerste keuze te zijn voor gespecialiseerde oogstmachines.

Voor klanten van Westside verandert er weinig

Westside Equipment blijft werken vanuit zijn bestaande productielocatie. Klanten blijven producten en onderdelen kopen via hun bestaande Westside Equipment-dealer of Oxbo-dealer.

Met de overname van Westside Equipment telt Oxbo 10 productiefaciliteiten over de hele wereld, waaronder het hoofdkantoor in Roosendaal (N.-Br.). Daarnaast heeft Oxbo 17 verkoop- en servicelocaties.

Auteur: Jacco van Erkelens

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Chris Voets (Kamps de Wild): ‘Alles draait om mensen, kennis en service’

Wat vindt Chris Voets, vestigingsdirecteur bij Kamps de Wild, van de ontwikkeling waarbij importeurs steeds meer mechanisatiebedrijven overnemen?
Afbeelding artikel

Homburg gaat ploegen en kopeggen van Rabe importeren

Homburg wordt importeur van ploegen en rotorkopeggen van de Duitse werktuigenfabrikant Rabe in Nederland en België.
Afbeelding artikel

Mechan neemt dealerbedrijf Akkerman Mechanisatie over

Mechan in Achterveld (U.), importeur van Fendt, Massey Ferguson en Valtra, neemt per 1 juni Akkerman Mechanisatie uit Sintjohannesga (Fr.) over.
Beheer
WP Admin