fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Oxbo neemt Amerikaanse Westside Equipment Company over

Oxbo heeft het hoofdkantoor in Roosendaal (N.-Br.). Het bedrijf neemt Westside Equipment Company over, een Amerikaanse fabrikant van oogstmachines. - Foto: Oxbo

Machinefabrikant Oxbo neemt het in Californië (VS) gevestigde Westside Equipment Company over. Met de overname wil Oxbo zijn positie in de fruitsector versterken.

Oxbo, onder andere bekend van de conservenoogstmachines en mestzelfrijders, breidt zijn portfolio uit met de overname van het Amerikaanse Westside Equipment. “De machines van Westside voor het oogsten van tomaten, pistachenoten en druiven vormen een aanvulling op Oxbo’s toonaangevende productlijn voor de fruitoogst”, zegt Roel Zeevat, CEO van Oxbo. De overname draagt bij aan Oxbo’s missie om wereldwijd de eerste keuze te zijn voor gespecialiseerde oogstmachines.

Voor klanten van Westside verandert er weinig

Westside Equipment blijft werken vanuit zijn bestaande productielocatie. Klanten blijven producten en onderdelen kopen via hun bestaande Westside Equipment-dealer of Oxbo-dealer.

Met de overname van Westside Equipment telt Oxbo 10 productiefaciliteiten over de hele wereld, waaronder het hoofdkantoor in Roosendaal (N.-Br.). Daarnaast heeft Oxbo 17 verkoop- en servicelocaties.

Auteur: Jacco van Erkelens

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Forse uitbreiding productieruimte Dewulf in Winsum

Dewulf breidt de productieruimte in Winsum (Fr.) fors uit. De bouw van een nieuwe productiehal ter grootte van 6.000 m2 start...
Afbeelding artikel

Amazone neemt Braziliaanse strooierfabrikant MP Agro over

De Duitse werktuigenfabrikant Amazone neemt MP Agro over. Deze Braziliaanse fabrikant produceert voornamelijk kunstmeststrooiers.
Afbeelding artikel

Gerrit Marx wordt nieuwe CEO van CNH Industrial

Gerrit Marx wordt per 1 juli dit jaar CEO bij CNH Industrial, het moederbedrijf van trekkermerken New Holland, Case IH en...
Beheer
WP Admin