fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Motorenfabrikant Deutz neemt Rolls-Royce Power Systems over

De Duitse motorenfabrikant Deutz heeft een overeenkomst gesloten met Rolls-Royce Power Systems voor de overname van de service- en verkoopactiviteiten van Daimler Truckmotoren in de 5-16 cilinderklasse tot 650 pk. - Foto: Nils Hendrik Mueller

De Duitse motorenfabrikant Deutz heeft een overeenkomst gesloten met Rolls-Royce Power Systems. Deutz voor de overname van de daarmee de service- en verkoopactiviteiten van Daimler Truck-motoren in de 5-16 cilinderklasse tot 650 pk.

De Duitse fabrikant van motoren Deutz neemt voor een miljoenenbedrag de motortechnologie van Rolls-Royce Power Systems over. Bovendien wil Deutz de serviceactiviteiten overnemen voor motoren die al in bedrijf zijn.

De overname past in de groeistrategie van Deutz, die afgelopen maart al een uitgebreide samenwerking met Daimler Truck AG presenteerde.

Motoren in landbouw- en bouwmachines

Daimler Truck gebruikt de motorentechnologie van Rolls-Royce Power Systems in zijn vrachtwagens. Het gaat hierbij om de service- en verkoopactiviteiten van de MTU Classic-serie en de MTU motorserie 1000-1500. De motoren worden gebruikt in landbouw- en bouwmachines.

Rolls-Royce Power Systems heeft momenteel de exclusieve rechten op de wereldwijde distributie van off-highwaymotoren die gebruikmaken van Daimler-technologie (MDEG-, HDEP- en Classic-motorplatforms).

Overname afgerond in 2024

Met het sluiten van de overeenkomst verwacht Deutz een extra jaaromzet van € 300 miljoen. Na goedkeuring van de mededingingsautoriteiten verwacht de motorenfabrikant dat de overname halverwege 2024 officieel wordt afgerond.

Auteur: Annelies Bakker

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Homburg wordt eigenaar van Zweedse Ekobot

Importeur en machinebouwer Homburg uit Stiens (Fr.) heeft het Zweedse Ekobot overgenomen.
Afbeelding artikel

EM Benelux start import en verkoop Poolse EM-machines

EM Benelux is sinds mei 2024 gestart met het importeren en verkopen van EM-machines uit Polen.
Afbeelding artikel

Frans autobedrijf koopt opnieuw CNH-dealers

De Franse tak van de Zwitserse Emil Frey-groep is de nieuwe eigenaar van Gabagri, een dealerbedrijf dat onder meer Case IH...
Beheer
WP Admin