fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Motorenfabrikant Deutz neemt Rolls-Royce Power Systems over

De Duitse motorenfabrikant Deutz heeft een overeenkomst gesloten met Rolls-Royce Power Systems voor de overname van de service- en verkoopactiviteiten van Daimler Truckmotoren in de 5-16 cilinderklasse tot 650 pk. - Foto: Nils Hendrik Mueller

De Duitse motorenfabrikant Deutz heeft een overeenkomst gesloten met Rolls-Royce Power Systems. Deutz voor de overname van de daarmee de service- en verkoopactiviteiten van Daimler Truck-motoren in de 5-16 cilinderklasse tot 650 pk.

De Duitse fabrikant van motoren Deutz neemt voor een miljoenenbedrag de motortechnologie van Rolls-Royce Power Systems over. Bovendien wil Deutz de serviceactiviteiten overnemen voor motoren die al in bedrijf zijn.

De overname past in de groeistrategie van Deutz, die afgelopen maart al een uitgebreide samenwerking met Daimler Truck AG presenteerde.

Motoren in landbouw- en bouwmachines

Daimler Truck gebruikt de motorentechnologie van Rolls-Royce Power Systems in zijn vrachtwagens. Het gaat hierbij om de service- en verkoopactiviteiten van de MTU Classic-serie en de MTU motorserie 1000-1500. De motoren worden gebruikt in landbouw- en bouwmachines.

Rolls-Royce Power Systems heeft momenteel de exclusieve rechten op de wereldwijde distributie van off-highwaymotoren die gebruikmaken van Daimler-technologie (MDEG-, HDEP- en Classic-motorplatforms).

Overname afgerond in 2024

Met het sluiten van de overeenkomst verwacht Deutz een extra jaaromzet van € 300 miljoen. Na goedkeuring van de mededingingsautoriteiten verwacht de motorenfabrikant dat de overname halverwege 2024 officieel wordt afgerond.

Auteur: Annelies Bakker

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Forse uitbreiding productieruimte Dewulf in Winsum

Dewulf breidt de productieruimte in Winsum (Fr.) fors uit. De bouw van een nieuwe productiehal ter grootte van 6.000 m2 start...
Afbeelding artikel

Amazone neemt Braziliaanse strooierfabrikant MP Agro over

De Duitse werktuigenfabrikant Amazone neemt MP Agro over. Deze Braziliaanse fabrikant produceert voornamelijk kunstmeststrooiers.
Afbeelding artikel

Gerrit Marx wordt nieuwe CEO van CNH Industrial

Gerrit Marx wordt per 1 juli dit jaar CEO bij CNH Industrial, het moederbedrijf van trekkermerken New Holland, Case IH en...
Beheer
WP Admin